אמרתי לדגים לא בבית…

המון שנים סירבתי להכין דגים בעצמי בבית. בכל מיני תירוצים שונים ומשונים. בעיקר ריח ולכלוך שבקשתי להימנע מהם. דגים היינו אוכלים רק בחוץ. יום אחד שוכנעתי לקנות פילטים ולנסות. הילדים ממש אוהבים, אמרתי יאללה מה יכול להיות. תשמעו, להכין דגים בתנור זה בערך הדבר הכי קל בעולם. התוצאה מתגמלת מאוד. אין לכלוך ואין ריח. הכל נקי נקי. תמצאו לכם מקום שמוכרים דגים מפולטים טריים ברמה טובה ואתם מסודרים. המתכון הקליל לפניכם. זהירות זה ממכר. ובאופן יוצא דופן גם מאוד בריא. תהנו!
החומרים הדרושים:
6 -8 פילטים של לברק או כל דג לבן אחר
מעט שמן זית
מעט שום גבישי
מעט טימין יבש
מספר ענפי טימין טרי (כמספר הנתחים)
מיץ מחצי לימון
עלה מרווה – אחד לכל פילט
פלפל שחור גרוס
מלח גרוס
תערובת תבלין לדג/ לסטייק / פפריקה מתוקה (אם אין תערובת מוכנה – התערובות של אהרוני מומלצות)
12 פיסות חמאה קטנות (2 לכל פילט)

אופן ההכנה:
להכין מראש –
תבנית גדולה לתנור מרופדת בנייר אפייה
+
נייר כסף לכיסוי / מכסה סיליקון (יותר בריא)
לחמם תנור ל 220 מעלות
אני משרה את הפילטים כשעה בחלב (לא חובה) או מטפטפת עליהם מיץ לימון
——————————————————————————————
1. לזלף על כל נתח מעט שמן זית, מעט מהלימון ומעט מכל תבלין המוזכר לעיל ראו בתמונה + 2 פיסות חמאה לכל נתח.
2. להכניס לתנור חם ולאפות 15 דקות עם מכסה נייר הכסף. להסיר אותו לאחר רבע השעה ולתת לנתחים עוד 5 דקות שיזוף!
3. להגיש מיד. לצד פסטה, פירה, תפ"א בתנור
לבריאות.