עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: אטריות שעועית וירקות (קל ובריא) – תאילנדי

מהמסעדה ישר הביתה!

התחביב הכי גדול שלי הוא לאכול במסעדות את המנות האהובות עלי (להידבק אליהם בכל ביקור מחדש) להתגעגע אליהם בבית, ולהכין אותם לכולם תוך כדי ניסוי ותהייה. המנה האחרונה שאכלתי במסעדה התאילנדית האהובה עלי FAI MAI בגן הצפון, הקפיצה אותי. ידעתי שאני הולכת להתגעגע אליה ברגע שהיא תגמר לי. כך היה… יומיים לקחו לי כדי לאסוף מידע על המנה, לבדוק מתכונים אחרים לקרוא במקורות להתעמק במרכיבי התפריט וכו'. בסוף הגעתי לגרסה שנראתה לי הכי קרובה למה שאכלתי.

תוצאות לאחר עבודת חקר מעמיקה!

תדעו לכם שהיה שווה כל רגע, היו לי אורחות מתוקות שהביעו סקרנות לגבי המנה, כולנו בסוף ליקקנו את האצבעות. זה לא אומר שאני כבר לא מתגעגעת למסעדה המעולה הזו. ההפך. בהזדמנות הראשונה שלנו אנחנו שם. הם מעולים ממש. למי שחובב אוכל תאילנדי כמוני – חייב לעצמו ביקור! כמובן אחרי טיול באחד הנחלים כדי שתהיו רעבים. הם מעולים אני ממליצה עליהם ומבטיחה שלא תתאכזבו.

ממי שחושש מאיטריות השעועית, אז תדעו לכם שאין לכם ממה. אין להם טעם – הן נטרליות לחלוטין ומקבלות באהבה את חומרי הרוטב. אההה הן גם בריאות מאוד וללא גלוטן! חשוב למי שנמנע.

החומרים הדרושים: (5 מנות יפות)

1 חבילת אטריות שעועית

4 כפות שמן קנולה

6 שיני שום כתושות

5 בצלצלי שאלוט קצוצים דק

1 בצל אדום חתוך לחצאי טבעות דקות

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים (רק החלק הירוק)

3 גבעולי סלרי

2 פלפל צ'ילי טרי חתוך דק (אדום)

300 גרם חזה עוף נקי וחתוך לקוביות קטנטנות

300 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים

לרוטב:

4 כפות רוטב דגים

3 כפות סויה

6 כפות מיץ לימון ליים (או מיץ מלימון וחצי רגיל)

3 כפות סוכר דקלים

2 כפות רוטב צ'ילי

לפיזור בסוף:

100 גר' בוטנים קלויים מקולפים (ללא הקליפה החומה)

1/2 כוס עלי כוסברה

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת לשים את השמן, כל סוגי הבצלים, שום, הסלרי, פלפל צ'ילי, ולהקפיץ על אש גבוהה מספר דקות.
  2. להכין את האטריות כך: להשרות אותן במים חמים 5 דקות בדיוק. לסנן. להעביר לקערה עם מים וקרח.
  3. להוסיף את חזה העוף, להקפיץ עוד מספר דקות עד שהופכים ללבנים.
  4. להוסיף את העגבניות, האטריות ואת חומרי הרוטב להקפיץ עוד 2 דקות.
  5. להוסיף מעל את הכוסברה והבוטנים, להגיש!
  6. טעים לאכול גם קר.
  7. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן