מי לא אוהב עוגות שמרים?

מי לא אוהב לאכול עוגות שמרים? שיקום! יש רבים שלא אוהבים להכין שמרים, זה כבר סיפור אחר. אף פעם לא הבנתי מה הבעיה או הפחד מהבצק הזה. הוא בסך הכל אוהב לחות וחום.
אני אוהבת לראות שהוא גדל ותופח ממש מתחת לאפי, אבל הכי הכי אני אוהבת את ריח הבצק. את המגע הנעים שלו, את הריח שהעוגה מפיצה בתנור. וכן.. אני גם אוהבת לנשנש פה ושם שבלול של שמרים.
בקייטנה כילדים היינו ממתינים בקוצר רוח בכל יום לשבלול הקינמון שכל כך אהבנו, לימים המילוי המועדף עלי הפך להיות גבינה וצימוקים.
כל אחד יכול לבחור את המילוי האהוב עלי ופשוט למרוח על הבצק באותה שיטה בדיוק של הגבינה. גבינה ושוקולד צ'יפס גם הולך, הכל טוב. רק לעקוב אחר שלבי העבודה, הפשוטים אני חייבת לציין וההצלחה שלכם מובטחת.

החומרים הדרושים:
לבצק-
500 גרם קמח רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 1 כוסות חלב
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית גרידת לימון מגוררת
1 שקיק סוכר וניל

למלית-
500 גרם גבינת ריקוטה למריחה
4 כפות פודינג וניל
2 כפות סוכר
כוס וחצי צימוקים כהים

לסירופ –
1/3 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 שקיק סוכר וניל
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ומערבלים במהירות איטית במשך דקה. מגבירים למהירות בינונית ולשים 5 דקות בערך. עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל שעה.
- מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
- מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק. מחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בגודל 50/30 ס"מ, ובעובי של 4 מ"מ. מורחים מחצית מכמות מלית הגבינה מגלגלים לגליל הדוק ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 3 ס"מ. חוזרים על אותה בפעולה עם מחצית הבצק השניה.
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. משמנים אותו קלות. מניחים את הפרוסות בתבנית האפייה במרווחים של 3 ס"מ זו מזו (אני בוחרת לעיתים להניח את הפרוסות האחת לצד השנייה במרווחים קטנים יותר בתבנית עגולה, ואז מתקבלת עוגה שבה השושנים צמודים האחת לשנייה, וכל אורח תולש את השבלול שלו.. זה ממש לבחירתכם).
- מניחים להתפחה נוספת במקום חמים (לא חייבים אפילו לכסות) למשך כשעה עד שהמאפים מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- אופים כ 30-40 דקות עד שהמאפים מזהיבים. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מערבבים ומחממים על להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס,
- מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים את השבלולים בסירופ הסוכר, מחזירים לאפיה של 3 דקות נוספות עד שמתקבלים מאפים זהובים, יפים ומבריקים.
- מוציאים ומצננים למשך 10 דקות לפחות.
- בתיאבון.