עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לחמעג'ון (טורקי)

מאפה חם וריחני, אין מי שיוכל לעמוד בפניו. במקור (לאלה שלא שומרים כשרות) כדאי מאוד לשדך לו רוטב יוגורט עם מלפפון ירוק ושום קצוץ בתוכו, יחד הם מעדן. המנה הזו יכולה לעמוד בפני עצמה ולשמש כארוחה מלאה, בתוספת סלט קטן וטרי בצד… אתם מסודרים. השילוב הנהדר של הטחינה הגולמית עם הבשר הטחון ורוטב הרימונים יוצר מאפה עדין וטעים במיוחד.

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)

זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!

 

החומרים הדרושים: (16 מנות)

20160805_171249

לבצק –

3 כוסות קמח רגיל

כף שמרים יבשים (בהריון)

2 כפות סוכר

בערך כוס מים פושרים (תוסיפו באיטיות ורק לפי הצורך)

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

2 כפות גדושות יוגורט עיזים 3%

 

למלית –

2 בצלים יבשים קצוצים

350 גר' בשר כבש טחון פעמיים

1 בצל סחוט ומגורר

2 עגבניות קצוצות

1 פלפל אדום חריף קצוץ ונקי מגלעינים

1 פלפל אדום מתוק קצוץ

צרור פיטרוזיליה קצוץ

1/4 כוס רכז רימונים (לא חובה)

3 כפות טחינה גולמית (שומשום מלא מומלץ – לא חובה)

1/2 כוס צנוברים קלויים

1/2 כפית בהרט

מעט צ'ילי גרוס (למי שאוהב חריף)

1/2 כוס מחית עגבניות קלה (MUTI מומלץ, אם אין, 2 כפות רסק עגבניות)

1 כף סוכר

כפית אבקת שום / 2 שיני שום כתוש

מלח, פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:לחמע

  1. לבצק: מערבבים את כל החומרים במיקסר. את המלח מוסיפים בסוף. את המים להוסיף בהדרגה ולראות כמה הבצק צריך. עם וו הלישה של המיקסר מערבבים כ- 5 דקות. עד שמתקבל בצק אחיד. מכדררים, מלטפים אותו עם זרזיף נוסף של שמן, ומכסים ונותנים לתפוח עד שמכפיל את נפחו. כחצי שעה בכלי מכוסה.
  2. למלית: מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמשחים. מוסיפים את הפלפלים, העגבניות, התבלינים והפטרוזיליה. מטגנים מספר דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הבשר והצנוברים, ממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. ולבסוף מוסיפים את מחית העגבניות. מורידים מהאש ומצננים.
  3. בקערה מאחדים את הבשר שהתקרר עם הטחינה ורכז הרימונים, ומערבבים קלות.
  4. להרכבה: אפשר כבר לחמם תנור ל- 200 מעלות. בתבנית גדולה מניחים נייר אפייה. את הבצק לשים היטב. מכדור אחד חוצים לשניים. כל חצי חוצים שוב לשניים ושוב ושוב עד שנוצרים כ- 16 כדורים. כל כדור מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ. מניחים במרכזו שתי כפות גדושות מהמלית. משטחים את הבשר כך שיצא סימטרי. מסדרים את המאפים בתבנית אפייה ע"ג הנייר. מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות עד שמזהיב.
  5. כמובן שניתן לקצר ולפתוח את הבצק לעלים גדולים יותר. רק שימרו על כך שיהיו דקים.
  6. בתיאבון!

 

בגרסה הלא כשרה: אפשר לערבב מיכל יוגורט עם כף מיונז, שום כתוש (או טרי) ומלפפון אחד קצוץ דק, מעט מלח ולערבב. עם ההגשה לצקת על כל מאפה חם כף מהרוטב. בגרסה הכשרה: אפשר להגיש עם טחינה בצד.

קיצור דרך:  כשאין זמן להכין את הבצק, אני קונה בסיסים מוכנים לפיצה של מאפיית "ארטיזן" שהם חצי אפויים ועליהם אני מרכיבה את המלית. הבצק שלהם מוצלח מאוד גם הוא ומקצר את הדרך.

 

בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן