טנדורי איתנו לעד!
הרומן שלי עם אוכל הודי החל עוד בימים בהם עבדתי בסלקום כשהבניין המרכזי שכן בהרצליה פיתוח (ימי ההקמה). אל מול הבניין התגוררה מסעדת טנדורי. קשה מאוד היה לי שלא להתאהב במאכלים רווי התבלינים והצבע. קצת יותר קשה היה לי למצוא פרטנרים שנהנים כמוני מהז'אנר הזה שהיה די נדיר בארץ באותם ימים (20 שנים אחורה). אבל גם על זה התגברתי… היו לי שני שותפים קבועים ועוד כמה מזדמנים. מאז ועד היום אני פוקדת לעיתים את משכנה של רינה פושקרנה האחת והיחידה.

במהלך שני העשורים שחלפו הספקתי לטעום עוד המון מאכלים הודים. ולרכוש די הרבה ספרי בישול שנכתבו עלי ידי הודים ומכילים מאכלים מסורתיים נפלאים. לחובבי מטעמי הודו שביננו, מוגשת כאן מנת תפוחי האדמה מבושמים שלא תשכחו עוד הרבה זמן. אמנם קצת עבודה.. אך שכר בצידה! אני מציעה לסדר מראש על שולחן העבודה שלכם את כל המרכיבים, זה יקל על עבודתכם שכן, יש כאן התעסקות בלא מעט תבלינים וכדאי לשים לב לכמויות ולדקויות. המלאכה מורכבת ממספר שלבים אך אינה קשה / מסובכת. בהצלחה.
החומרים הדרושים:
1 ק"ג תפ"א בייבי קלופים
4 כפות אגוזי קשיו
6 כפות שמן קנולה
4 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי טבעות
400 גר' יוגורט
3 כפיות גינגר מגורר טרי
2 כפיות של שום קצוצות
1 כפיות כוסברה יבשה
1 כפיות צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
2 כפיות מלח
1 כפות של כוסברה טרייה קצוצה
1/2 כפית הל טחון
10 ס"מ מקל קינמון
אופן ההכנה:
- להשרות 10 ד' את הקשיו במים חמימים עד כדי כיסוי. מייבשים אותם במגבת. לטחון במטחנת תבלינים (או בבלנדר) למשחה. להניח בצד.
-
לטגן את הבצל עד שמשחים מעט במחבת עמוקה ורחבה, לצקת 2 ס"מ של שמן. לטגן את חצאי טבעות הבצל עד שהם מתרככים וטיפה משחימים. לסנן את הבצל, להניח על נייר סופג. להניח בצד.
- להכניס לאותו שמן את תפוחי האדמה הקלופים ולטגן עד שמזהיבים. להוציא לנייר סופג. להניח בצד.
- להכניס לבלנדר הבצל ולטחון אותו. להוסיף את היוגורט ולטחון היטב למשחה חלקה.
- במחבת נפרדת שמים את 6 כפות השמן עם
לטגן עד שמזהיבים הג'ינג'ר והשום. להזהיב קלות. להוסיף את כל התבלינים היבשים (למעט המלח). לקלות מעט יחד מספר שניות. להוסיף למחבת את משחת הבצל והיוגורט וכן את הקשיו. להביא לרתיחה. להוסיף עוד 340 מ"ל מים. מוסיפים את המלח.
- לאחר רתיחה יש להכניס את תפוחי האדמה. לבשל יחד כ- 15 ד' על אש קטנה.להוציא את מקל הקינמון ולהגיש חם!