ממולאים מכושפים! אי אפשר להפסיק לזלול.
ממולאים בכל טוב! ארוחה שלמה במנה אחת
פלפלים צבעוניים ממולאים בבשר עגל טחון, אורז בשמתי ומגוון עשבי תיבול ותבלינים. מתפנקים בשמיכת רוטב עגבניות סמיך, הם יבלו בתנור מספר שעות כשהם תומכים האחד בשני. אפשר לערבב בסיר גדול אחד שיכנס לתנור: פלפלים, קישואים, תפוחי אדמה, וכו'… כיד הדמיון הטובה עליכם. אפשר למלא גם פלפלים מסוג שושקה מתוקים. בכל מקרה הסיר יצא צבעוני ומגוון ויפזר ריח נפלא בבית. כל אחד ימצא את הממולא החביב עליו. התבשיל המהביל הוא משמח ומנחם מעין כמוהו ובהחלט שווה את הטרחה.
החומרים הדרושים:
8 פלפלים (בצבעים שונים) לא מאוד גדולים (השתדלו לבחור את הקטנים יותר)
500 גר' בשר עגל טחון פעמיים
1 כוס אורז בשמתי (גם יסמין אפשרי)
4 כפות שמן קנולה
חופן פטרוזליה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
חופן עלי סלרי קצוצים
2 בצלים יבשים קצוצים
2 עגבניות קצוצות דק
כף שטוחה של בהרט
1/2 כף פפריקה מעושנת מתוקה
כף סילאן
קורט מלח
2 שיני שום כתושות (או כפית שום גבישי)
חופן של צנוברים (רק למי שאוהב – לא חובה)
לרוטב –
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כוס מים או קצת יותר…
1 כוס עגבניות MUTI מחית קלה
1 קופסא קטנה של מחית תפוחי עץ
זרזיף של סילאן או דבש
2 שיני שום קצוצות (או כפית של שום גבישי)
קורט מלח
לזילוף מלמעלה:
מעט רכז רימונים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- את הפלפלים פותחים בזהירות בעזרת סכין חדה מלמעלה, מנקים היטב את הגרעינים מבפנים .
- קוצצים בצל, מטגנים אותו עם מעט שמן. כשהוא נעשה שקוף, מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מחצית מכמות השום ומערבבים עד שמיטגן ומחליף את צבעו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר .
- מי שאוהב – יכול להוסיף עתה גם חופן צנוברים. לא חובה.
- בקדרה כבדה – עדיף קדירת ברזל (או סיר שטוח אחר בגובה הפלפלים), מסדרים את הפלפלים אחד אדום, אחד צהוב בעמידה. מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת האורז ועשבי התיבול, ממלאים כל אחד מהם בנדיבות. דוחסים מעט את המילוי פנימה.
- לרוטב – מערבבים בקערה: את רסק העגבניות, רסק התפוחים, הדבש או סילאן, מלח, המחצית הנותרת מכמות שיני השום (או אבקת שום) , ומוסיפים כ- 3 כוסות מים. מעט שמן ומערבבים היטב.
- יוצקים את הרוטב בין הממולאים, כך שיחסה כ- 2/3 מגובהם של הפלפלים.
- ע"ג כל ממולא מזליפים מעט רכז רימונים ומעט שמן זית.
- מכסים את הסיר עם מכסה אטום לחלוטין לתנור שחומם לחום של 180 מעלות לשעתיים וחצי בערך.
- בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים, שהפלפלים אינם מתייבשים (אפשר להשקות כל פלפל בכף מהרוטב מעל פעמיים במהלך הבישול). טועמים. ברגע שהאורז רך זה אומר שהם מוכנים. אם תטפלו בהם כמו שצריך בחום ואהבה הם יחזירו לכם כפליים! 🙂
בתיאבון!