עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מקלות כוסמין עם זיתים וגבינת גאודה

 מקלות הקסמים שלי!

מכירים את מקלות הזיתים הנמכרים ברולדין, לחמים ודומיהם?  יווווו אני מכורה להם. בצק זו החולשה שלי, בכל צורה, גודל, צבע ומרקם… תמיד נדמה לי שאם סתם לדוגמא לקלוריות לא היו משמעות, הייתי בונה לי קונסטרוקציה שלמה ממקלות של זיתים, והייתי טורפת אותם האחד אחרי השני. זה כל כך טעים!!! אפילו בלי שום תוספת נוספת. כי תכלס, הזיתים והגבינה כבר בפנים בילד אין. אז אני משכנעת את עצמי (עד שמשמעות הקלוריות תעלם) שקמח כוסמין הוא הרי הרבה יותר בריא מסתם קמח לבן, ולכן – אין זה נורא לחטוא במקל אחד אחרון נוסף…. (אגב, המקלות ייחטפו בטרם תספיקו למצמץ, על כן תוכלו להכין כמות כפולה ואף להקפיאם הם נשמרים נהדר בהקפאה).

מקלות זיתים שנחטפים
מקלות זיתים שנחטפים

החומרים הדרושים:

300 גרם קמח לפוקצ'ה / פיצה (יש דבר כזה :-))

300 גרם קמח כוסמין מלא

2 כפות שמרים  שטוחות (גרגרי שמרים יבשים שכדאי לשמור תמיד בצנצנת במקפיא)

כף מלח

200 גר' זייתים חתוכים לפרוסות דקות (שחורים וירוקים יחדיו)

3 שיני שום כתושות

150 גר' גבינת גאודה עיזים / קשקבל חתוכה לקוביות קטנות

2/3 1 מים פושרים

2 כפות נוספות של קמח כוסמין

מעט שמן זית

לציפוי –

1 ביצה טרופה

אחד הדברים הטעימים
אחד הדברים הטעימים שלא תפסיקו לנשנש

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את הקמחים עם השמרים. מוסיפים בהדרגה את המים. שימו לב ברגע שהבצק אינו דביק, והוא הופך לכדור נוח וגמיש, הבצק מוכן. לכן חשוב מאוד להוסיף את המים בהדרגה.

2. לערבב את הזיתים עם השום הכתוש והגבינה ולהוסיף לכדור הבצק במיקסר. לערבב ממש עוד דקה אחת בלבד. זהירות שלא תהיה לנו עיסה. לערבוב זה מוסיפים את 2 הכפות הנוספות של קמח הכוסמין. מוציאים את כדור הבצק ולשים עוד מעט ביד.

3. משהים להתפחה בקערה. משמנים בשמן זית את כדור הבצק ונותנים לו לתפוח כחצי שעה.

4. מרדדים למשטח מקומח את כדור הבצק למשטח בצורת מלבן בעזרת כף היד. מחלקים ל- 16 רצועות ארוכות. כל רצועה מקפלים לשנים והופכים לגליל בצורה סיבובית. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים 30 ד' נוספות.

5. מורחים את הביצה הטרופה על המקלות, אפשר לשים מעל לקישוט מעט גבנ"צ מגוררת.

6. לחמם תנור ל 220 מעלות. אופים כ- 15 דקות עד שהמקלות מזהיבים מעט והגבינה מותכת.

לחם וחמאה! מי צריך יותר מזה?

בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן