עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: פשטידת כל הירקות שיש בבית…

כל ירק שתבחרו כמעט זה טוב!

למי לא נשאר מעת לעת כמה קישואים במקרר, גזרים שאין להם דורש ואיזה פרח של כרובית? נו, אנחנו בעד לנצל את כל שאריות הירקות הטריים ולהכין עימם ארוחת ערב נהדרת. בכמה דקות יש לכם יופי של ארוחה. תוסיפו בצד סלט קטן והנה לכם ארוחה שתשביע את רעבונכם ותשקיט באותה ההזדמנות גם את מצפונכם.

שימוש בירקות בצבעים שונים וסוגים שונים, עם גמישות מירבית לשינויים. רק נסו לשמור על הכמויות, כדי שהפרופורציות יישמרו. אבל באמת שאפשר לשתף כאן כמעט כל סוג של ירק העולה על דעתכם. לי יש את מקבץ הירקות שאני אוהבת אותם מאוד יחד. הנה הם:

 

תוכלו לשתף כל ירק שתבחרו – רק שימרו על הכמויות…

החומרים הדרושים:

3 ביצים (אני משתמשת בXL)

2/3 כוס קמח

2 כפות פירורי לחם

150 גר' גבינה צהובה מגוררת (עמק / גאודה – ע"פ טעמכם)

1/3 כוס שמן

2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים מגוררים

2 גזרים מגורר

2 קישואים מגורר

1 כוס פרחי כרובית (רק התפרחת חתוכה לפיסות קטנות)

חופן עלי סלרי + 3 גבעולים – קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף מרק פטריות

1 כף מרק בצל

1 גביע קוטג'

כפית שטוחה פלפל שחור

1/2 כפית מלח

כפית אבקת שום כתוש

 

צבע הפשטידה ישתנה בהתאם לירקות שתבחרו ! יאממי.

אופן ההכנה:

  1.  לסחוט היטב את הירקות המגוררים. להניחם בקערה. להוסיף את ייתרת החומרים. לערבב היטב.
  2. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  3. לצקת את התערובת לתבנית פיירקס גדולה יחסית (25/15 ס"מ בערך).
  4. לאפות עד שמזהיב מלמעלה!
  5. בתיאבון.

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן