
עגל בתרביך (לא כשר) צרפתי מדהים!
תקשיבו, מדובר בקדרה נדירה בהחלט. הבשר יוצא בה רך רך. אני מתנצלת מראש שאינה מתאימה למי שאוכל כשר.
אין כאן בעבודה רבה, אך התוצאה מרשימה ומעוררת תמיד תשבוחות נהדרות. זו מנה חגיגית שמתאימה מאוד להגשה בערב חג או סתם כארוחת שבת. תכינו אורז לבן בצד והסתדרתם לחלוטין.
החומרים הדרושים:
קילו וחצי של בשר עגל כמו כתף מחולק לקוביות 3/3 ס"מ (נקי משומן)
2 גזרים חתוכים לרבעים
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
זר גבעולי סלרי חתוכים לרבעים
זר עשבי תיבול כמו: שמיר, פטרוזיליה, טימין, (שליש חבילה מכל סוג)
כרישה מחולקת לרבעים + עלה כרישה שלם (לעטיפת זר עשבי התיבול)
1 כפית מלח גבישי
10 גרגרי פלפל אנגלי
10 בצלצלי שאלוט
סלסלת פטריות שמפניון פרוסים לפרוסות
מיץ מחצי לימון
50 גר' חמאה ללא מלח
30 גר' קמח לבן
2 מייכלי שמנת מתוקה בסמיכות גבוהה

אופן ההכנה:
- מכינים את זר עשבי התיבול: שוטפים את העלים וכורכים אותם בתוך עלה כרישה. קושרים עם חוט כותנה המיועד לבישול.
- בסיר חסין אש (אני משתמשת בסיר אמייל כבד) מכניסים את הגזר, הבצל, הסלרי, מלח וגרגרי פלפל, מעט שמן, על להבה גבוהה – מטגנים מעט את הירקות. מוסיפים את קוביות הבשר. לאחר 2 דקות על אש גבוהה מכסים את כל תכולת הסיר במים קרים. מביאים לרתיחה.
- מקפים את השומן שצף מעל בעזרת כף. מעבירים את הסיר ללהבה קטנה, מנמיכים אותה ומבשלים במשך שעתיים. שהמים יהיו כל הזמן על סף רתיחה. באם צף שומן שוב, יש לקפות אותו ולהוציאו. אם המיים מתאדים ואינם מכסים את הבשר יש להוסיף מים תוך כדי, כך שהכל יהיה תמיד מכוסה.
- בסיר קטן מבשלים את בצלצלי השלוט הקלופים במי מלח. לאחר 10 דקות מוציאים, מסננים ומניחים בצד.
- את הפטריות יש להקפיץ עם 3 כפות מים, מעט מלח ומיץ הלימון, 20 גר' חמאה, להקפיץ הייטב.
- לאחר שעתיים בודקים אם הבשר כבר רך. פשוט טועמים. אם לא, ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם. מפרידים את הירקות וזורקים אותם (כן, כן, זה לא טעות). מפרידים את הבשר ושומרים בקערה בצד.
- מחזירים לסיר הריק את 30 גר' החמאה, הקמח, מערבבים היטב, מוסיפים מעט שמן (כדי שהחמאה לא תישרף), ויוצקים מעל כוס וחצי מהציר שסיננתם קודם לכן. מוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה על אש קטנה.
- מוסיפים לתרביך שנוצר את קוביות הבשר המבושל, הבצל והפטריות לתוך הסיר מבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות. מגישים חם על אורז לבן.
- לבריאות.
עגל בתרביך – מעדן! על סוגי נתחי הבשר המתאימים לשיטות בישול שונות תוכלו לקרוא כאן