עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מרק קובה חמוסטה (כורדי)

אחת מרק קובה חמוסטה – אחיו הצעיר של מרק הקובה סלק

אין לי קשר לעדה העירקית לצערי… האוכל שלהם פשוט הורס. מנחם ברמות אחרות. כיוון שאני מאוד אוהבת כיסונים ובכלל כיסים, קופסאות, סלסילות וכו'. נמשכתי תמיד לקובה. אז הקובה המטוגן הוא הפייבוריט שלי. הקובה סלק, כל כך יפה שאי אפשר להתעלם ממנו. טעמתי (לראשונה כשהייתי בצבא) ונדלקתי.

מהקובה סלק לאחר שהיה לכוכב על שולחננו באופן תדיר, עברתי אל מרק הקובה חמוסטה (יש אומרים שהוא במוצאו בכלל כורדי) לקול תחינתם של ילדי. לאחרונה חפרתי בעשרות ספרי בישול, דליתי טיפים מטובי השפים והטבחים והמתכון המנצח שיצא מכל הפרויקט הזה מונח לפניכם. אל תדלגו על שום שלב. שימו לב לכמויות ותגיעו למחוזות נפלאים!

בשביל שהקובה המדהים הזה ינחם אתכם בתום הבישול, תנו להם תשומת לב, תשקיעו בהם! אל תקצרו ואל תוותרו על הטיפים המונחים כאן לאורך המתכון. הצלחה מובטחת.

 

למעטפת הקובות- (20 קובות דקות וחתיכות)

250 גרם סולת (רגילה ולא מחיטה מלאה)

210 מ"ל מים (תמדדו במדיד)

1 כפית גדושה של מלח

 

למלית הקובות-

250 גרם בשר טחון (פעמיים)

2 כפות שמן זית

1 כף בהרט

קורט מלח, פלפל שחור,

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 בצלים קצוצים דק מטוגנים

 

למרק-

3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים קצוצים גס

6 מקלות סלרי חתוכים לחתיכות של 1 ס"מ

צרור עלי סלרי קצוצים

חבילת עלי מנגולד (כ-6 עלים גדולים) חתוכים לרצועות (עם מעט מהחלק הלבן)

4 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 1 ס"מ (ללא החלק הלבן)

3 זוקיני חתוכים לחצאי פרוסות

כפית אחת של כורכום

1 כפית כמון

כפית מלח לימון

1 כפית מלח

2 כף מרק עוף

3 ליטר מים

1/2 כוס מיץ לימון סחוט

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. נתחיל עם מעטפת הקובות: בקערה לשים את הסולת והמלח ולערבב. לצקת מעל את המים ולכסות עם מכסה את הקערה. הניחו את הקערה כשעה בצד. כדי שכל הנוזלים יספגו. אין צורך לערבב.
  2. בינתיים נכין את המלית: מטגנים את הבצל בשמן הזית, ממתינים שיתקרר. טוחנים את הבשר פעמיים, מערבבים יחד את הבשר, הבהרט והבצל שהתקרר. מחלקים ל 20 כדורונים קטנטנים שיתאימו בגודלם למילוי של קובה. בגודל של מסטיק עגול גדול של פעם. מסדרים על מגש ומקפיאים ל- 20 דקות! (זה יקל עליכם ליצור את הקובות) כדאי מאוד לא לדלג על השלב הזה.
  3. מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את כל הירקות החתוכים המלח לימון ואת המלח, הכמון, הכורכום, הפלפל השחור, אבקת המרק , מוסיפים מים שיכסו את כל המרכיבים + 3 ס"מ מעליהם. מבשלים כחצי שעה. אם הנוזלים הצטמצמו מאוד מוסיפים מים רותחים.
  4. בחצי שעה שהמרק על האש, נכין את הקובות: לאחר שהבצק המתין בסבלנות שעה, נבצע ממנו כדור, על כף יד רטובה נשטח את הבצק על כף היד, המשטח צריך להיות דק אך לא דק מידי בכדי שלא יקרע. נשים במרכז המשטח את כדור הבשר שהתקשה במקרר ונקפל את הקצוות פנימה. נעגל יפה. נרטיב את הידיים בכל כדור מחדש. נניח בתוך סיר המרק הרותח את הקובה בזהירות. נקטין את האש, שהמרק יהיה כל הזמן על סף רתיחה, נכניס את הקובה אחת אחת פנימה. נסגור את הסיר ונבשל על להבה בינונית חצי שעה.
  5. בתום הבישול נוסיף את הלימון. לאחר 2 דקות אפשר לכבות את האש. ניתן לקובה לנוח לפחות 10 דקות לפני המזיגה לצלחות.
  6. אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת – זה ממש טעים.
  7. לבריאות ובתאבון!!!

 

משמעות השם חמוסטה במקור: בשר המבושל בבישול ארוך (סיסקה) במעטפת סולת (לעיתים עם בורגול) מבושלת המוגשת בתוך מרק עם עלים, קישואים, לימון ושום. הקובה והמרק חמוצים (ומכאן שמה). מקורה בכורדיסטן.

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן