עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מרק בצל עם קממבר צאן וויסקי

מרק בצל זה לא רק טעם וריח אלא גם אווירה של ממש!

בעיקרון אני לא מחובבי החורף אלא אם מדובר בהתכרבלות בצירוף הנלווה של – עבודה מהבית החם והנעים, תוסיפו לרקע בישול של סיר המרק האהוב עלי ביותר כשמהמטבח מופץ ריחו בכל רחבי הבית. במידה והתנאים הללו מתמלאים, אז אני פתאום ממש, אבל ממש אוהבת את החורף. כי אין כמו מרק בצל בקערית מפנקת, חם ומהביל כשמנגינת הגשם מתופפת בעדינות על החלון.

אז-אפשר ממש להתענג על המרק הנפלא הזה! ניתן לגוון את המרק בעזרת הכנסת קרעי לזניה לדקות הבישול האחרונות, או לחילופין להכין קרוטונים מבגט המרוח בשמן זית ושום כתוש שנצלו בגריל התנור, אותם מוסיפים למרק לאחר הצילחות. אני הכי אוהבת לפזר מעל גבינה מגוררת חריפה כלשהי (מעדיפה פיסות של קממבר צאן), הסוג האהוב עליכם ישתלב נהדר במרק העדין הזה (ולא משנה מה הוא).

השלם כאן –  גדול מסך חלקיו, כיוון שמרכיבי המרק מאוד פשוטים. הסוד טמון בשילוב של תועפות הבצל עם הוויסקי. לבריאות!

 

החומרים הדרושים:bigstock-140865482

5 בצלים גדולים פרוסים דק לחצאי טבעות

80 גר' חמאה

2 כפות שמן

3 כפות קמח

קורט – מלח, פלפל, אגוז מוסקט

2 עלי דפנה

6 כוסות מים

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף אבקת מרק בצל

1/2 כוס ויסקי

2 כפות חומץ בלסמי מצומצם

2 כפות סילאן

4 עלי לזאניה קרועים (לא חובה)

50 גר' גבינה חריפה כמו : גאודה עיזים – מגוררת/ קממבר צאן – פיסות/  קשקבל – מגוררת (לא חייבים) או פרמז'ן.

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בחמאה ושמן עד שמזהיב. מוסיפים את התבלינים + הקמח, מערבבים. מוסיפים את הוויסקי.

ומערבבים היטב במשך 2 דקות.

מוסיפים את המים עם אבקות המרק, מביאים לרתיחה, מערבבים היטב. מוסיפים את החומץ הבלסמי המצומצם והסילאן.

מבשלים עם מכסה סגור על אש קטנה כשלושת רבעי שעה. לקראת סיום מכניסים קרעים של עלי לזניה (מי שמעוניין). לאחר 10 ד' המרק מוכן.

לפני ההגשה, להוציא את עלי הדפנה.

ולמי שאוהב – אפשר לפזר מעל גבינה חריפה לפי טעמכם.

 

בתיאבון!

 

הידעתם כי:

לבצל סגולות רפואיות רבות –

תרכובות הגופרית שבו משוות לו סגולות ייחודיות שיפורטו בהמשך, ובנוסף מכיל כרום ברמה טובה מאוד, ויטמין C וסיבים תזונתיים בצפיפות טובה, ועוד ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים המיטיבים עם הבריאות.  בישול עם בצל מביא לצמצום כמות הקרצינוגן, חומר מסרטן הנוצר מבישול בשר בחום גבוה, אם כי גורע מסגולותיו המיטיבות של ירק השורש הזה, כפי שיתברר בהמשך. הבצל מכיל קורצטין, נוגד חימצון המצמצם את תכולת הרדיקלים החופשיים בגוף ומונע פגיעה בתאים וברקמות. אמנם רכיב זה קיים גם בעלי תה ובתפוחים אך ספיגתו מהבצל גבוהה בהרבה. (צוטט מתוך YNET)

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן