דייג אוהב דגים?
דג סלמון הוא הדג האהוב עלי. כשאני עושה דגים בבית, זה חייב להיות מתכון קל ומהיר. אני מתעסקת בדרך כלל רק עם פילה הדג כשהוא נקי ונעים. כאן יש מתכון שנראה מאוד פשוט אך בהצמדות מדויקת לכמויות וזמן האפיה בתנור יוצא דג עסיסי מעין כמוהו.
החומרים הדרושים: (עבור 5 מנות)
5 נתחי פילה של דג סלמון נקיים .
1 כף דבש
1 כף חרדל
5 כפות שמן זית
1 כפית מחוקה של צ'ילי גרוס
פלפל שחור
מלח גרוס
3 שיני שום כתושות
20 גר' חמאה מחולק ל- 5 פיסות דקיקות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות כשהתוכנית על גריל.
- בתבנית פיירקס גדולה / תבנית חד פעמית פורסים נייר אפייה.
- מערבבים את כל חומר הרוטב בקערית.
- מסדרים את נתחי הדג בתבנית, על כל נתח יוצקים כף – כף וחצי מהרוטב.
- בראש כל נתח מניחים פיסת חמאה.
- מכניסים לתנור כשהתבנית מכוסה בנייר כסף. אופים 20 ד'.
- מורידים את נייר הכסף, מגבירים את החום ל 200 מעלות, אופים 10 ד' נוספות.
בתיאבון!
הידעתם כי:
בעברית נקראים די הסלמון – אלתית, בדרך כלל דגי אלתית בוקעים מן הביצים במים מתוקים, נודדים לים ושבים להתרבות במים מתוקים. על פי סיפורי העם, הדגים שבים להטיל ביצים ולהפרותן בדיוק באותה נקודה שבה נולדו, ומחקרים מודרניים מראים כי לפחות 90% מהדגים המתרבים בערוץ נחל מסוים, אכן נולדו באותו ערוץ.
רוב דגי האלתית האטלנטית הנמכרים בשוקי העולם הם דגי בריכות (יותר מ-99% מהם) בעוד שרוב דגי האלתית מהאוקיינוס השקט הם דגים הנידוגים בים (יותר מ-80% מהם). סך מכירות דגי אלתית אשר גודלו בבריכות הוא פי 85 מדגי פרא.[1]
צבע בשרו של דג האלתית נע בין כתום לאדום, על אף שקיימים בטבע אף דגי אלתית שבשרם לבן. מקורו של צבע בשר האלתית בפיגמנטים קרוטנואידיים, במיוחד אסטקסנסין. מקור הפיגמנט בדגים הגדלים בטבע הוא באכילת סרטנים. כיוון שצרכנים אינם נוטים לרכוש דגי אלתית אשר בשרם לבן, מגדלי דגי הבריכות מוסיפים את הפיגמנט למזונם של הדגים באופן מכוון. (נצפה בויקיפדיה – ערך סלמון)