עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

עוגת גבינה ללא גלוטן – כשרה גם לפסח!

אתם מכירים את זה שכשאסור לכם משהו אתם דווקא רוצים? אף פעם לא הייתי חובבת עוגות גדולה. אבל כשהתנזרתי מגלוטן, ומסוכר דווקא התחשק לי. אז לפניכם עוגה עם קורנפלור במקום קמח. לכן היא ראויה וטובה גם לפסח וסוכר יש גם יש בה, אבל בחתיכה אחת יש פחות מעשירית מכל הכמות העוגה אז היא כשרה למהדרין 🙂

טוב מאז כבר חזרתי לאכול חיטה, גלוטן ושאר חברים דומים. אחרי שנשר לי השיער. אז ראו הוזהרתם… מי שלא חייב להתנזר מגלוטן, שלא יעשה זאת. מסתבר שהחיטה בריאה ועוזרת לספיגה של ויטמינים בגוף. מניסיון. אם כן, ההתנזרות חלפה אך העוגה נשארה!

החומרים הדרושים:

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

2 שקיקי סוכר וניל

500 גר' גבינה 9%

מיכל של גבינת שמנת 30%

5 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

לקישוט –

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפיה
  3. להכנת המלית – להקציף את החלבונים וכוס סוכר לקצף יציב אך לא יבש מידי – בערך 5 ד'. מעבירים לקערה נפרדת.
  4. במיקסר שמים את הגבינות, החלמונים, הסוכר וניל, אינסטנט פודינג, קורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.
  5. מאחדים את קצף החלבונים בקיפול לתערובת הגבינות.
  6. אופים כשעה עד שהגבינה מזהיבה אך עדיין רוטטת.
  7. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בחום 3 שעות נוספות.
  8. מכסים בניילון נצמד או במכסה של סיר המתאים לקוטר התבנית ומצננים לילה.
  9. מכינים את הציפוי עי הקצפה של כל החומרים לקצף יציב. משטחים על העוגה ומחליקים. אפשר לקשט מעל בשוקולד לבן, או בפיסות של קישוטים אחרים שניתן לקנות מוכנים.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן