כמה שהמתכון הזה קלילל כך הוא אהוב!
חוּמִיּוֹת או בְּרָאוּנִיז (Brownies, "בראון" באנגלית – "חום") הן סוג של עוגת שוקולד הקרויות על שם צבעם האיזכור הראשון של עוגות אלה התרחש בשנת 1897.
העוגיות הן למעשה קוביות שנחתכו מעוגת שוקולד נמוכה מאוד הממולאת לעתים קרובות באגוזים (מלך או לוז) ולפעמים בפצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים בלילת העוגה סמיכה מאוד בגלל כמויות הקמח, שומן ושוקולד גדולות לעומת הבייצים. במתכון המקורי הביצים אינן מוקצפות כלל. יש המצפים את החומיות בציפוי שוקולד. אגדה מספרת כי הבראוניז נולד בכלל כתוצאה מטעות. וכשאני שומעת טעות אני מיד מחבבת את העניין. כי הדברים הכי טובים נוצרו מטעויות. בייחוד בתחום המזון. אם כן, אופה אחד שכח להוסיף לעוגת השוקולד שהכין את אבקת האפייה… כך או כך, אני אוהבת אותן מושחתות ודחוסות. לחיי הטעויות שבדרך!
כיוון שמתכונים קלים עסקינן, לא תושלם הרשימה ללא בראוניז שזופים ומתוקים. אהובים על כולם וקלים מאוד להכנה!
החומרים הדרושים:
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גר' קוביות שוקולד חלב / נטיפים
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס קמח
קורט מלח
1 כוס אגוזי מלך, לא קלויים
1/2 כוס אגוזי לוז קלופים , לא קלויים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה (כששולי הנייר עודפים בכל הצדדים)
- ממיסים את השוקולד המריר בבל מרי, מוסיפים את החמאה – מערבבים יחד לקרם.
- בקערה נפרדת מניחים ביצים, סוכר, תמצית וניל. מערבבים היטב במטרפה עד שהסוכר נמס והבלילה אחידה.
- מעבירים את קרם השוקולד לקערת הביצים. מערבבים בתנועות קיפול. עד שמתקבלת תערובת אחידה. לא יותר מידי.
- בעזרת נפה מוסיפים את אבקת הקקאו, הקמח ולבסוף מוסיפים את המלח. מערבבים קלות.
- לצקת את העיסה לתבנית ולפזר בעדינות את האגוזים ואת קוביות/נטיפי שוקולד החלב.
- אופים כ 20 ד', רק עד שהעוגה מתקשה מעל ומתחילים להיווצר סדקים בשוליים. קיסם צריך לצאת יבש.
- מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות. שולפים את העוגה בעזרת שולי הנייר. חותכים לריבועים.
- אפשר לשמור בכלי סגור במקרר לפחות שבוע.