עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: פצפוצי קורנפלקס בשוקולד

פצפוצי קורנפלקס בשוקולד –

קינוח מתוק, ילדותי, קליל ותאמינו לי שאני לא יודעת מדוע אבל אני מעדיפה אותו עם שוקולד חלב (הכי תינוקי שיש) ולא מריר. אבל אתם יכולים לבחור את שאהבה נפשכם. שימו לב, אם יש ילדים בסביבה, הקינוח לא יחזיק מעמד יותר ממספר דקות.. הכי משמח שיש! לפעמים הדברים הפשוטים ביותר הם אלה שעושים את העבודה בקלות רבה!

החומרים הדרושים:

250 גר' שוקולד מריר

4 כפות שמנת לקצפת

2 כפות סירופ מייפל

20 גר' חמאה

2 כוסות קורנפלקס פשוט צהבהב

אופן ההכנה:

  1. לחמם על בל מרי את השוקולד, השמנת, המייפל והחמאה.
  2. לערבב יחד עם הקורנפלקס.
  3. לצקת למנג'טים, (אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות מעל)
  4. לסדר במגש. לשמור במקרר. לפני האכילה אפשר להוציא לטמפרטורת החדר.

בתיאבון!

 

הידעתם כי?

את מתכון הקורנפלקס המציאו באקראי קבוצת אדוונטיסטים של היום השביעי, כנסייה נוצרית שחלק גדול מחבריה דוגלים בצמחונות. הקבוצה עבדה בבית הבראה שפעל על-פי עקרונות הכנסייה בבאטל קריק, מישיגן, וניסתה לפתח תפריט צמחוני משופר שכולל חיטה, שיבולת שועל, אורז ותירס. התפריט הוגש ללקוחות בית ההבראה כחלק מתוכנית ששילבה בין רפואה מדעית לבין אמונות האדוונטיזם ותורתו של חסיד מזון הבריאות סילבסטר גרהם, וכללה בנוסף לצמחונות גם אמבטיות ארוכות והתנזרות ממין, מעישון, ממשקאות חריפים וממזון מתובל. עם חברי הקבוצה נמנו האחים ויל קית' וג'ון הארווי קלוג (Kellogg).

בשנת 1894, במהלך אחד מהניסיונות שערכו עם חיטה, הם שכחו גרעיני חיטה מבושלים מושרים וגילו אחר זמן מה שהם איבדו את הטעם, אך מכיוון שחסכו מאוד בהוצאות החליטו לא לזרוק אותם, וניסו לסחוט אותם במכבש ולאפות את הפתיתים שיצאו. להפתעתם הפתיתים האפויים יצאו טעימים למדי ואף עוררו התלהבות בקרב לקוחות בית ההבראה, שאהבו לאכול אותם בתוספת חלב. באותה שנה האחים רשמו פטנט על הפתיתים האפויים תחת השם "גראנוז" (Granose).

(נצפה בויקיפדיה – ערך קורנפלקס)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן