סמוסה הוא מאכל רחוב הודי. הוא מגיע בכמה מילויים (שאני מכירה אותם אגב מהארץ ומספרי הבישול ההודים), כאן תוכלו לצפות במתכון הממולא בחזה עוף. המקור אומר שיש לטגן את הכיסונים הללו. אני דווקא אופה אותם בתנור והם מספיק טעימים גם כך בכדי להתחסל בזמן קצר מאוד. תוכלו למצוא באתר גם מתכון המתייחס למילוי ירקות.

החומרים הדרושים:
לבצק –
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כף יוגורט (מי ששומר כשרות מוותר ומגדיל מעט את כמות השמן)
1/2 כוס מים
זרזיף חומץ
למלית –
2 בצלים גדולים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
300 גר' חזה עוף טחון
200 גר' אפונה קפואה
1 פלפל חריף קצוץ דק
2 כפיות גראם מסלה
1 כפית קארי
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית צ'ילי טחון
מלח ופלפל שחור גרוסים
חופן פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר. עוטפים בניילון נצמד, משהים מעט.
- מטגנים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את העוף ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את האפונה והתבלינים ומטגנים עוד מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.
- מחלקים את כדור הבצק ל- 8 כדורים. כל כדור פותחים לעיגול. כל עיגול מחלקים לשניים. בכל מחצית שמים כף גדושה מהמילוי. מגלגלים לחרוט וסוגרים את הקצה, מהדקים ומקפלים..
- אני אופה את הכיסונים לאחר שסידרתי בתבנית ועל גביה נייר אפייה. מרססים בשמן מעל ומכניסים לתנור. כשמזהיב משני הצדדים – הכיסונים מוכנים!
- מי שבוחר לטגן את הכיסונים במקום לאפות, עליו לסגור את השוליים של החרוט באמצעות חלבון טרוף ואז לטגן בשמן עמוק.