קציצות עוף ברוטב עשיר – שפע של צבעים וטעמים!
האוכל הכי הכי אקזוטי בעיני ומלא בטעמים עשירים ומפתיעים הוא האוכל ההודי. יש לו ייצוג של כבוד בקרב המאכלים שאני מכינה, ספרים רבים העוסקים באוכל הודי הובאו מחו"ל אל ספרייתי. אני סבורה שהוא מעניין יותר מכל ז'אנר אחר. אביא לכם כאן קציצות די קלות להכנה עם רוטב משגע הן בטעם והן בצבע. הקציצות אגב אינן עוברות טיגון ולמרות זאת הן יוצאות נימוחות וטעימות במיוחד.
שומרי הכשרות יחליפו את השמנת המתוקה בחלב קוקוס. עשו לעצמכם חיים קלים, ובמתכונים עם טעמים הודים שיש בדרך כלל שימוש בדי הרבה תבלינים, הכינו מראש את כל התבלינים על משטח העבודה שלכם. זו הדרך הקצרה ביותר לעקוב אחר כל המרכיבים.

החומרים הדרושים:
לקציצות –
500 גר' חזה עוף טחון
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
מעט צ'ילי גרוס
4 שיני שום קצוצות
1 כפית בהרט
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
לרוטב –
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי כוסברה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף גאראם מסאלה
1/2 כפית הל טחון
2 בצלים קצוצים
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
50 גר' אגוזי קשיו לא קלויים קצוצים
400 מ"ל חלב קוקוס (לגרסה הכשרה) / חלב ושמנת מתוקה + כף קרם פרש
1 כוס מים
חופן כסברה קצוצה – מי שאוהב (לקישוט בסוף)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומר הקציצות לשים בידיים, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- קולים את זרעי הכמון והכוסברה במחבת חמה ויבשה עד שהם מזהיבים. כותשים בעלי ומכתש או במטחנת תבלינים. מוסיפים את שאר התבלינים ושומרים בצד.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל. לאחר שמזהיב מוסיפים את העגבניות, השום, הגי'נג'ר והקשיו. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את התבלינים. ממשיכים לערבב עוד מספר דקות.
- מוסיפים את חלב הקוקוס / השמנת המתוקה , החלב והקרם פרש. מבשלים על להבה נמוכה 8 דקות נוספות.
- טוחנים את הרוטב למחית חלקה לגמרי. מחזירים לסיר עם כוס מים, מחממים על אש קטנה.
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר וצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים בגודל פינג-פונג. מכניסים אותם לרוטב, מבשלים עוד כ 20 ד' על אש קטנה. אם צריך מדללים בעוד מעט מים.
- אפשר לקשט מעל בכוסברה קצוצה.
בתיאבון!