גם יפה וגם טעימה!
עוגה יפיפייה וטעימה (כמובן) מבית היוצר ובאדיבותו של השף קונדיטור אורן דגן כפיר, האחד והיחיד. העוגה המפוארת והאלגנטית שקיבלה את שמה ממלכת אנגליה שרלוט, אשתו של המלך ג'ורג' השלישי. אפשר להכין אותה עם כל מוס יציב או קרם בוואריה ומפירות שונים. למראה חגיגי במיוחד, קושרים סביב העוגה סרט רחב מבד אורגנזה או מסאטן.
6-8 מנות, דרושה תבנית רינג עגולה שקוטרה 20 ס"מ וגובהה 10 ס"מ
החומרים הדרושים:

לבסיס –
כ-40 אצבעות בישקוטי קנויות או תוצרת בית (ראו מתכון לבישקוטי בנפרד)
לשכבת הדובדבנים –
1 כוס דובדבנים, מגולענים
2 כפות אבקת סוכר
1 כף ליקר דובדבנים
למלית מוס לימון –
1/4 2 כפיות ג'לטין + 4 כפות מים
מיץ מ-3 לימונים
קליפה מגוררת מ – 3 לימונים
6 חלמונים מביצים גדולות
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
85 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
420 מ"ל (3/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
מוקצפת לקצפת רכה
לקישוט –
1 כוס דובדבנים טריים
אופן ההכנה:
בסיס העוגה –
- מניחים את הרינג על צלחת הגשה נאה. מסדרים בתחתית הרינג את הבישקוטים זה לצד זה. חותכים ומעצבים את הבישקוטים כך שיכסו את כל פני השטח.
לשכבת הדובדבנים –
- בקערה קטנה מערבבים את הדובדבנים, את אבקת הסכר ואת הליקר. מניחים בצד למיזוג הטעמים עד לשימוש.
למוס הלימון –
- מערבבים בקערית את הג'לטין ואת המם ומניחים בצד ל-10 דקות, עד שהג'לטין תופח.
- בסיר קטן מביאים את מיץ הלימון לרתיחה. בקערה בינונית טורפים במטרפת יד את החלמונים, את הסוכר ואת קליפת הלימון המגוררת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים בהדרגה את מיץ הלימון הרותח לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. טורפים לתערובת אחידה. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת במטרפה, עד שהתערובת מבעבעת קלות. מסירים מהאש.
- מוסיפים את הג'לטין המותפח וטורפים היטב, עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים את החמאה וטורפים במרץ, עד לקבלת קרם חלק. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומצננים לטמפרטורת החדר. מקפלים פנמה את הקצפת 1/3 מהכמות בכל פעם, עד לקבלת קרם חלק ועשיר.
מרכיבים את העוגה –
- יוצקים על שכבת הבישקוטים שבתבנית מוס לימון עד לגובה של 2 ס"מ, מסדרים בישקוטים בצורה רופפת בצמוד לדפנות הפנימיות של הרינג כך שנוצרת מעין "גדר".
- מפזרים על מוס הלימון מחצית מכמות הדובדבנים המושרים. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים זה בצד זה. יוצקים מעל מחצית ממוס הלימון שנותר. מפזרים על המוס את שארית הדובדבנים. יוצקים על הדובדבנים את שארית מוס הלימון ומחליקים באמצעות גב של כף מתכת. מצננים במקרר 4-5 שעות לפחות. מחלצים את העוגה מהרינג ומעטרים בדובדבנים טריים.
בתיאבון!
קרדיט: המתכון התפרסם בספרו של אורן "חגיגה של קינוחים" ובו עוד המון מתכונים נפלאים. תודה להוצאת פן – ידיעות אחרונת – ספרי חמד. צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר.