סיפור סינדרלה!
הגלידה של אניטה – ציטוט : "עוד לפני שזכתה בכינוי הרשמי "האמא של הגלידה" והוציאה תחת ידיה סקופ קפוא אחד, היה המטבח של אניטה אביטל, בלב שכונת אזורים בדרום נתניה של לפני שלושים שנה, שוקק חיים ומלא כל טוב. אינספור עוברים ושבים נכנסו במהלך השנים לבית המשפחה במטרה אחת ומשותפת – לטעום מהמטעמים שמוציאה אניטה תחת ידיה. חדר המטבח הקטן הכיל בכל רגע נתון אינספור גירויים: עלי קרמשניט טריים שמתייבשים ברוח על דופן החלון, שקדים מסוכרים, עוגיות יו יו מרוקאיות שמדיפות ניחוחות ממכרים ומעמולים מטריפים.
כשהיא לא תפעלה את הקונדיטוריה הביתית המאולתרת שלה, בישלה אניטה למחייתה למשפחה אמידה משכונה יוקרתית בעיר, כדי לפרנס לבדה את ארבעת ילדיה הקטנים, לאחר שהתאלמנה מבעלה בגיל 29 בלבד. "השכונה שגרנו בה לא הייתה כל כך טובה", מספרת היום אניטה, שכמעט מעולם לא התראיינה לעיתונות, והיא כבר בת 64. "עבדתי מאוד קשה כדי להוציא את הילדים מהשכונה ולתת להם חיים טובים. הייתי הולכת לבתים של אנשים בשכונות עשירות ועבדתי אצלם במטבח. ניר, בן הזקונים שלי, תמיד היה נצמד אליי וכשהייתי צריכה עזרה בבישולים הוא היה בא איתי. לא כמו הילדים האחרים שלי הוא לא הלך ללמוד אף פעם. לכאורה הוא היה הילד הלא מחונך שאף אחד לא ידע מה הוא יעשה בחיים שלו".(ריטה גולדשטיין | מגזין mako | פורסם 04/06/15 12:03)
החוויה –
זהו סיפור על משפחה מופלאה שהאמינה בחזונה. היום הגלידה של אניטה מככבת בעולם. עם סניפים באוסטרליה, ובניו-יורק (בקרוב) אניטה המדהימה כבשה את טעמו של המוני מבקריה. אני מוכנה להישבע שזו הגלידה הטעימה ביותר שטעמתי מימי. בארץ ובחו"ל כולל איטליה שבה יש גלידות מופלאות. אבל כמו של אניטה – אין – ועל כך אני מורידה את הכובע. אני כל כך שמחה שהחלום המתוק הזה התחיל כאן בישראל. ובכל פעם שאני מזדמנת לנווה צדק גם אם אני מלאה עד -0- מקום, אני תמיד שומרת מקום קטן לכדור אחד של גלידת שקדים ושוקולד. מי שלא מכיר – קדימה ללכת לטעום.
כתובת –
אניטה – שבזי נווה צדק, תל אביב
נגישות –
X סביבת רחוב נגישה √ יש מדרגה בכניסה* √כניסה רחבה X חניית נכים מסומנת X שירותי נכים
*הסניף בנווה צדק אינו נגיש. כך גם סביבת רחוב עצמה. ננסה לבדוק את הנגישות בסניפים נוספים של אניטה בתל אביב.