עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: נתחי עוף ביין ותאנים מיובשות

 התאנים – לא סתם אחת משבעת המינים!

תאנים מיובשות הם אחד הפירות האהובים עלי. וכשהם מבושלים הם פשוט מעדן. כשהילדים שלי הבינו עם מה אני הולכת לבשל הם התנגדו. איזה מין אוכל זה בשר מתוק הם גרסו. אבל כשהצלחות עלו על שולחנם הם אכלו בשקיקה וליקקו את השפתיים. כשסיימו הם ביקשו שארשום את המתכון בכדי שאוכל לעשות אותו שוב. נו, אין חכם כבעל ניסיון…

 

החומרים הדרושים:

6 נתחי חזה עוף דקים ונקיים משומן

1 כוס יין אדום יבש

1/2 כוס גרנד מרנייה

3 כפות חרדל

מלח גס, פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה פלפל צי'ילי גרוס

2 כפיות דבש

1/3 כוס שמן זית

3 כפות רכז רימונים

8 תאנים מיובשות חתוכות לרצועות

 

אופן ההכנה:

  1. יש להשרות את התאנים החתוכות ביין לחצי שעה.
  2. למרוח את חזה העוף בחרד, מלח, פלפל וצ'ילי.
  3. לחמם במחבת רחבה את שמן הזית ולטגן את חזה העוף מספר דקות מכל צד עד שמזהיב קלות.
  4. להוסיף את התאנים עם היין, רכז הרימונים והדבש. לבשל 10 דקות על אש בינונית.
  5. להגיש חם על פתיתים אפויים, פירה או אורז לבן.

בתיאבון!

 

הידעתם כי?

תְּאֵנָה (שם מדעי: Ficus carica; פיקוס התאנה), היא עץ ממשפחת התותיים. העץ נשיר, ומגיע לגובה 3–10 מטרים. אחד משבעת המינים שנשתבחה בהן ארץ ישראל. העץ גדל בר ליד מעיינות, לאורך בקעת הירדן ובקעת ים המלח.

ייתכן כי העץ בוית, או למצער טופל בידי האדם, כבר בתחילת התקופה הנאוליתית, לפני יותר מ-11,000 שנים. זאת לפי תאנים עקרות שנמצאו בחפירת האתר גלגל בבקעת הירדן, אם כך, התאנה היא מגידולי התרבות הקדומים ביותר. (נצפה בויקיפדיה – ערך תאנה)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן