נתחי עוף רכים ברוטב עשיר ועז צבעים וטעמים!
זהו מתכון המקצר תהליכים והתוצאה משביעת רצון מאוד! לכן, אהוב עלינו במיוחד כיוון שזהו מתכון קל ומתגמל! רשימת המוצרים רק נראית מאיימת. באמת שאין כאן הרבה עבודה. המלצה: הכינו את כל התבלינים לפניכם מבעד מועד ובכך תקצרו את זמן ההכנה.
החומרים הדרושים:
להשריה –
500 גר' נתחי חזה עוף חתוכים לרצועות
פלפל שחור גרוס, מלח גרוס
1 כף קורנפלור
2 כפות שמן זית
כפית אבקת שום כתוש
לרוטב –
250 גר' עגבניות שרי מאורכות קצוצות לטבעות דקות
1 פלפל צי'ילי חריף אדום חתוך לקוביות קטנות
1 כוס של רוטב עגבניות קל (MUTI)
1/2 כפית קארי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כפית שטוחה של אבקת שום
1/2 כפית של כמון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
קורט קנמון טחון
1/2 כוס מים
1 כף רוטב לפתאי – "מזרח מערב" (לא חייבים)
1 גביע שמנת חמוצה
20 גר' חמאה
חופן בצל ירוק קצוץ דק / כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
- להשרות יום קודם את נתחי העוף עם חומרי המשרה, לכסות ולשמור במקרר.
- לחמם סיר ובו העגבניות החתוכות והפלפלון החריף. לטגן עם מעט שמן זית והחמאה.
- להוסיף בהדרגה את התבלינים כשהאש נמוכה.
- להוסיף את נתחי העוף ולסגור אותם בתנועות ערבוב מכל הצדדים.
- להוסיף את רוטב העגבניות + 1/2 כוס מים + הרוטב לפתאי. לבשל על אש קטנה עם מכסה סגור.
- לאחר כ- 10 דקות בישול , להוסיף את השמנת החמוצה. לבשל 3 דקות נוספות.
- להוסיף את הבצל הירוק / הכוסברה ולהגיש מיד. לצד אורז לבן או תפוחי אדמה בתנור.
בתיאבון!