כי זעתר טרי הוא גם טעים וגם בריא!
טעמו של הזעתר הטרי אינו דומה לזעתר היבש. הכי כיף לשלב את עלי הזעתר בתוך בצק שמרים מנחם, קצת גבינה מעל וביצה רכה שפוגשת בתנור לוהט והרי לכם מאפה טעים ובלתי נשכח. אל תפחדו להוסיף הרבה עלי זעתר. זה תבלין עדין כשהוא מגיע טרי… כיוון שקשה להשיגו בשווקים אני מגדלת אותו בעציץ גדול במרפסת. אין כמו עשבי תיבול טריים ואגב, מאוד קל לגדלם. השקיה של פעם ביומיים תניב תוצאות מרשימות (אההה וגם חייב שמש ישירה .. לפחות שעתיים ביום).

החומרים הדרושים (10 מנות):
לבצק-
500 גר' קמח תופח
350 מ"ל מים חמימים
1/2 1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/3 כוס עלי זעתר טרי (רק עלים בלי גבעולים)
מעל –
1/3 כוס שמן זית למריחה מעל
150 גר' גבינה צהובה מגוררת (גאודה עזים עדיף)
10 ביצים רכות
אופן ההכנה:
- לערבב את כל חומרי הבצק, (את המלח להוסיף אחרי שהבצק מתגבש) ללוש היטב במקסר מספר דקות.
- להניח להתפחה בצד. כשעה- שעתיים.
- לחלק את הבצק ל- 10 כדורים. לשטח כל כדור, למרוח עליו שמן זית.
- להניח סביב כל עיגול גבינה מגוררת (כך שבאמצע נשארת גומה).
- לתוך כל גומה לצקת ביצה רכה אחת.
- לחמם תנור לחום גבוה מאוד של 220 מעלות.
- כשהתנור לוהט להכניס את המאפים.
- לאפות עד שמזהיב מעל והביצה מתקשה במקצת.
בתיאבון!