מקורות השראה לתבשילים יכולים להגיע מעולמות רחוקים או שלא!
לפעמים מגיעים לי רעיונות לתבשילים חדשים דווקא ממנות שאני אוכלת במסעדות והן מזכירות רק במעט את מה שאני הולכת לחלוק עמכם כאן. אכלתי ב"כלבא שבוע" (הוד שרון) מנה של טחינה עם עגבניות צלויות. וזה היה שילוב מאוד מיוחד וטעים. חשבתי לעצמי שעגבניות, טחינה ובשר יכולים להיות שילוב מצוין. ניסיתי ויצא מעולה! הטחינה נותנת נופח מעניין לתבשיל ומקנה לו מרקם קטיפתי עשיר. גם בתבשיל הזה, הזמן עושה בשבילכם את רוב העבודה. אז תנו לו…
החומרים הדרושים –
1 ק"ג בשר המתאים לבישול ארוך (אני בוחרת באוזית) חתוך לקוביות 3*3 ס"מ
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
15 עגבניות שרי חתוכות לטבעות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לחצאי טבעות
1 כפית קימל טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מרק עוף
3 כפות סילאן
1/2 כוס טחינה גולמית – אתיופית מלאה
5 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה –
- מניחים את הבצל עם השמן ומטגנים עד שמזהיב.
- מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף. מטגנים יחד מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות.
- מוסיפים את התבלינים, ומוסיפים את הבשר. סוגרים מכל הצדדים.
- מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
- מרתיחים 3 כוסות מים עם מרק העוף. מוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומעבירים את הסיר ללהבה קטנה.
- מבשלים כ- 3 שעות. מוסיפים את הטחינה הגולמית. מבשלים יחד עוד כ- 5 דקות.
- מגישים עם פירה / אורז לבן!
בתיאבון!