חווית הסועד כאן היא יוצאת מן הכלל – כאילו חזרנו לתקופה התנכית
משייה היא מסעדת שף שבראשה עומד יוסי שטרית. סגנון מטבחה מרוקאי אבל כזה שהומצא מחדש. יוסי שטרית ממציא כאן את הגלגל, בכישרון רב יש לציין. המנות כאילו מתבססות על האוכל הביתי עמו גדל אך עם טוויסטים רבים בעלילה. שטרית פועל במרחב של כמה מסעדות. בקיטשן מרקט – הבכירה בנמל, לצד אונזה, הקלילה יותר – שבעיני הכי הכי מוצלחת שיש. למרות שהיא נחשבת לאחות הקטנה, אונזה היא אגדה בפני עצמה.

החוויה –
המסעדה מאוד יפה, כך גם המנות היוצאות בשמחה אל השולחנות. אני התרשמתי מאוד גם כאן, כפי שהתרשמנו באונזה, שהמלצרים יודעים את עבודתם ולוקחים אותה בשיא הרצינות והמקצועיות. הם יודעים בדיוק מה מכילה כל מנה ומנה ומספרים אודותיה בחפץ לב ובאדיבות. נראה שבעלי המסעדה מציבים לשירות רף גבוה במיוחד. הרושם החזק ביותר שלקחתי ממסעדת משייה הוא דווקא האווירה וצורת ההגשה. הן מקוריות במיוחד. מעבר ליופיים הבלתי מעורער של כל המנות שהגיעו אל שולחננו, ישנה הרגשה של חזרה לשורשים, לימי קדם. הלחם המוגש על ענף של עץ הוא הברקה לדעתי. תעזבו שהוא גם טעים שאי אפשר להניח לו לרגע. כמחווה אדיבה מגישים המלצרים לכל אורח מנה זעירה (בגודל של ביס) של מנת פלאפל! וזו הפתעה נעימה כל כך! מנת תבשיל זנב השור – הייתה טעימה במיוחד! כך גם הקינוח. האמת שנדרש אומץ מסוים לנעוץ את המזלג בפעם הראשונה בכל מנה שהגיעה לשולחן כי פשוט חבל לקלקל את היופי הזה.
אתר המסעדה –
לאתר המסעדה – לחץ כאן –

כתובת –
משייה, מלון מנדלי, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב
נגישות –
המסעדה נגישה, כך גם השירותים! הללויה. רק שלא הבנתי מדוע צריך לנעול אותם. האם מנהלי המסעדה העלו בדעתם לנעול את השירותים הרגילים בפני אורחיהם? אני מניחה שלא… לגבי חניית נכים בקרבת מקום – לא הבחנו במקום שמור לנכים ברדיוס הקרוב. חבל!