קומות צבעוניות המסתדרות יחד למבנה אחיד ומדויק!
טרין הוא בעצם מבנה די סמטרי של שכבות חצילים הפרוסים בשכבות דקיקות לאורך וצלויות במעט שמן ע"ג פלטה לוהטת. השכבות מסודרות בתוך תבנית מאורכת ע"ג ניילון נצמד. אליהם תתוסף שכבת גבינות מלטפת שעל גבה ינוחו בחן פלפלים מתוקים קלויים. תענוג של צבעים.
שכבת גבינה נוספת תצטרף ואז נעטוף את הכל ביתרת פיסות החצילים המבצבצות מן הצד ועולות מתחתית התבנית כאילו צמחו ממנה. לא נשכח לפני כן לעטר בעלי בזיליקום רעננים. התמונות לפניכם והצבעים מרהיבים. ניתן לטרין להתגבש במקרר יום אחד ואז נוציא אותו לאורחים. מנה חגיגית, טעימה, שתוסיף חן לכל שולחן אירוח.

החומרים הדרושים:
2 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות של 3 מ"מ
1 גביע גבינה בולגרית למריחה
1/2 קוביית פטה עיזים מפוררת
1 גליל פרומעז
50 גר קשקבל מגורר
2 פלפלים אדומים קלויים (אפשר קנויים)
6 עלי בזיליקום טריים
מעט שמן קנולה
ניילון נצמד
תבנית מאורכת
אופן ההכנה:
- לצלות כל גבי פלטה מברזל עג הכריים את פרוסות החציל במעט שמן קנולה. עד שמשחימות משני הצדדים. להניח על נייר סופג.
- לערבב את הגבינות יחד.
- לפרוס את הפלפלים לשני חצאים לאורכם. כך שיתקבלו 4 פיסות.
- להניח בתוך תבנית מאורכת ניילון נצמד כששוליו רחבים מהתבנית ומונחים חיצונית לה, עליו נסדר את פרוסות החציל בחפיפה קטנה ביניהם כך ששליש הפרוסה העליון גולש אל מחוץ לתבנית. ראו תמונה מצורפת.
- לצקת מחצית מהגבינות עג החצילים. לסדר מעל את הפלפלים ושוב את יתרת הגבינות.
- מעל יונחו עלי הבזיליקום. ואז נסגור באופן סימטרי את שכבת החציל. נעטוף בניילון הנצמד הנותר מתחתית התבנית ונכניס למנוחה למקרר.
- למחרת, נפתח את הניילון הנצמד ונהפוך את הטרין לתבנית.
- נגיש לשולחן בשלמות, כל אורח יחתוך לו פרוסה.