עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: ממרח פסטו – שישדרג לכם את הכריכים!

 מי היו המבריקים שהמציאו את הפסטו ?

מרכיבי המתכון הבסיסי השתמרו שנים רבות

הידעתם כי קיימות עדויות לממרח הפסטו עוד מימי הרומאים? המקור של הפסטו הוא כאמור איטלקי והוא נגזר מן השורש PESTA שמשמעותו לכתוש. המרכיבים הבסיסיים של הפסטו האיטלקי המקורי הם: בזיליקום, שמן זית, צנוברים, גבינה קשה.

לימים נודעו גרסאות שונות שמחליפות את הבזיליקום בעלים ירוקים מסוגים שונים כמו פיטרוזיליה או כוסברה וכו'. כמו כן את הצנוברים החליפו אגוזים ממינים אחרים כמו אגוזי מלך או קשיו. הפסטו משמש כממרח לסנדויצ'ים או כרוטב לפסטה בתוספת שמנת מתוקה או בלעדיה.

אביא כאן מתכון שאני מכינה באופן קבוע, הממרח נשמר כעשרה ימים ללא כל בעיה במקרר. שמן הזית והמלח משמשים כחומרים משמרים נפלאים. המתכון קל מאוד! אני נוהגת להכניס לממרח גם פיסטוק חלבי המעדן ומעמיק בגוונים נוספים את טעם הפסטו.

הפסטו מתפקד לא רק כממרח להכנת כריכים שווים במיוחד. אני מכינה ממנו גם רטבים מעולים לפסטה או ניוקי (בתוספת שמנת מתוקה ושתיים / שלוש כפות פסטו) . הממרח טעים מאוד על כל צורותיו ובנוסף נחשב מאוד בריא! אלו כבר שני יתרונות נהדרים – תודו!

החומרים הדרושים:

2 חבילות עלי בזיליקום

חופן צנוברים (100 גר' בערך)

חופן פיסטוק חלבי קלוף

5 שיני שום

חופן נדיב גבינת פרמז'ן מגוררת ( 80 גר' בערך)

קמצוץ של מלח

שמן זית (בערך 1/3 כוס)

 

מתכון לממרח פסטו
בצנצנת מעוקרת הממרח יישמר במקרר גם 10 -14 יום

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
  2. מניחים בבלנדר את כל החומרים.
  3. טוחנים  היטב למשחה חלקה. (אם צריך מוסיפים מעט שמן זית)
  4. שומרים בצנצנת מעוקרת עד שבוע במקרר.
  5. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן