לקמט – לקמט…

בפעם הראשונה שפגשתי במאפה הזה היה דווקא בפסטה דלה קאזה, החנות האגדית של משה בראל בהוד השרון. לשם אני נמלטת בכל פעם שיש לי צורך עז במאפה ממכר ומרגיע, או בטורטליני מושלמים שאין לי כוח לעמול ולעשות אותם לבד. מאז שטעמתי את הבניצה של משה בעודה חמה רגעים ספורים אחרי שיצאה מהתנור, גמלתי בלבי החלטה, לפצח את המתכון של הדבר המדהים הזה.
לא שיערתי שאתקל באופן הכנה מעניין שעושה שימוש בעלי פילו בצורה שלא הייתי מעלה על דעתי. לא עוד מילוי של דפים בשכבות / גילגול, הנה לנו הדבר הבא: קימוט דפים, בדיוק כפי שמקמטים דפים לפני שמשליכים אותם לתמיד! אז הפעם נשליך את דפי הפילו לתוך תבנית מפנקת (גדולה במיוחד באופן יחסי) מפיירקס, כך שתכיל בשלום ובשלווה את כל הדפים המקומטים על המלית המשגעת שבעיקרון מורכבת מגבינות ותפ"א / גבינות / גבינות ותרד, תבחרו על פי טעמכם. המלית תחלחל אל בין כל שכבות הקימוטים ותעשה לכם במאפה פלאים!

הטכניקה פשוטה. תעקבו אחרי השלבים, והכי חשוב – לעבוד עם דפי הפילו מהר. העבודה איתם מאוד פשוטה. הם נוחים מאוד. הכינו מראש את כל המצרכים של הבלילה ורק בסוף התהליך פתחו את קופסת הדפים. סדר העבודה והשלבים חשובים!
החומרים הדרושים:
חבילה אחת של דפי פילו (מופשרים במקרר)
למלית הגבינה ותפוחי אדמה (זו המלית הבסיסית):
2 גביע קוטג'
3 תפא קלופים, רתוחים מעוכים
1 גביע גדול שמנת חמוצה (15% ומעלה)
100 גר' גבינת פטה מעודנת (של צוריאל – אבל בטח יש גם לחברות נוספות…)
2 כפות של קרם פרש / גבינת שמנת
1/2 כוס חלב
מעט אגוז מוסקט (למי שאוהב)
100+20 גר' גבינת קשקבל / גאודה עיזים מגוררת
1 כף אבקת מרק בצל
מלח, פלפל גרוסים
3 ביצים רכות
3 כפות שמן קנולה
תרסיס שמן קנולה
למילוי תרד וגבינה:
מוסיפים 1 חבילת תרד טרי (שקית / קופסא) שאודה יחד עם 2 בצלים קצוצים ומעט חמאה אל בלילת הגבינה (ומורידים את תפוחי האדמה).
מי שאוהב נוכחות חזקה של תרד יוסיף שקית תרד נוספת.
אופן ההכנה:
- לשמן תבנית פיירקס בגודל 30/15 ס"מ בערך.
- לערבב את כל חומרי המלית שבחרתם.
- לסדר בתבנית 4 דפי פילו בצורה הבאה: בכל צד של התבנית: מחצית עלה בתוך התבנית ומחציתי עלה מחוצה לה. לרסס את כל 4 הדפים כשהם מונחים בצורה הזו בתרסיס שמן קנולה.
- לצקת מעט מהמלית (ממש מפלס של מ"מ אחד) על העלים.
- לקמט כ-8 דפים של פילו (ממש כמו שמקמטים דף נייר משומש) ולהניח אותם אחד בצד השני בתבנית.
- לרסס את כל הדפים המקומטים המסודרים בתבנית בתרסיס שמן קנולה.
- לצקת מעל הדפים את יתרת המלית.
- לכסות עם דף פילו אחד שיכסה את כל שטח פני המלית. עליו לקפל בזהירות את יתרת הדפים הראשונים בהם ריפדנו את התבנית. לרסס מעל שוב בשמן קנולה. מי שרוצה יכול לפזר מעל עוד מעט גבינה צהובה 20 גר' בערך מגוררת. (או למרוח ביצה ולפזר שומשום – גם אפשרות).
- להכניס לאפייה לתנור שחומם ל- 180 מעלות.
- אופים עד שהמאפה מזהיב משני צדדיו.
- מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט בצד.
- בתיאבון!