
לחמניות מהירות ומגוונות!
נו מי לא מכיר את מצב ארוחת הערב:
שלדעתכם אין כמעט כלום במקרר… וחייבים לארגן ארוחת ערב לילדים וחבריהם שעסוקים בעודכם מתלבטים בעוד משחק אקס בוקס סוער במיוחד?

המתכון הזה מעבר להיותו קליל במיוחד (10 דקות הכנה גג) יכול לשנות את גווניו לפי טעמכם. תוכלו להוסיף זייתי קלמטה קצוצים או שמיר קצוץ או אפילו בצל ירוק קצוץ.
הכל יתקבל כאן בברכה!!! גם את סוגי הגבינה ניתן להמיר בקלות. שימרו רק על יחסי הכמויות.
מדובר בלחמניות גבינה יווניות, שאני בולסת מאז היותי בת שנה. אהובות עלי במיוחד כיוון שהן מהירות וטעימות מאין כמוהן.
לערבב את כל המרכיבים יחד – זה כל הסיפור!

את הלחמניות הללו תוכלו לעשות אפילו ללא עזרה של מיקסר. בקערה גדולה תערבבו את כל החומרים ידנית בעזרת כף וסיפור ההכנה שלכם כמעט הושלם….
רוב ההכנה היא בשידוך המרכיבים אחד לשני. עתה נותר ליצור כדורים קטנים ולהכניס לתנור! תודו שזה סופר קל.
החומרים הדרושים: (כ- 20 לחמניות)
3 כוסות קמח תופח ( אם אין קמח תופח תוכלו לשים קמח רגיל ושקית אחת של אבקת אפיה)
1 גביע קוטג' (אנחנו מאוהבים ב 9%)
1/2 גביע שמנת חמוצה (או סתם גבינה לבנה)
120 גר' פטה מפוררת (מעדיפה פטה עיזים אפשר גם בולגרית)
150 גר' גבינה צהובה מגוררת (גאודה עיזים / פרמזן/מוצרלה)
3 ביצים XL
80 גר' חמאה רכה (אפשר להמיס במיקרו)
3/4 כוס זיתים מגולענים חתוכים
(אני מעדיפה קלמטה – זיתים יוונים /זיתים ירוקים או גם וגם)
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
קורט שום גבישי

אופן ההכנה:
- אין קל מזה! לערבב הכל יחד (עדיף ידנית ולא במיקסר) רק עד איחוד חלקי. לא להפוך את המרכיבים לעיסה.
- ליצור בידיים רטובות כדורים בגודל כדורי פינג פונג, לפחוס מעט, לסדר על נייר אפיה.
- לאפות בחום של 170 מעלות עד שמזהיב ממש מעט משני הצדדים.
- אפשרות: למרוח מעל הלחמניות חלמון ביצה ולפזר שומשום / פרמזן מגורר מעל.
- בתיאבון! לזלול לצד סלט וביצה קשה.