מעורב לייט

מי לא אוהב מעורב ירושלמי? שיקום! אני מתה על מעורב. פחות על שלבי ניקוי הפריטים המרכיבים את המעורב. זה לא מונע ממני לעשות אותו כמובן, אך לעיתים רחוקות יותר. המצאתי מעורב לייט לעצלנים או לכאלה שהם דווקא חרוצים מאוד אך זמנם קצר. מנסיון, ניקוי חלקי הפנים (טוב אני עושה להם ממש ניתוח לב פתוח) יכול לקחת אפילו שעה, תלוי כמובן בכמויות.
לשם כך, כיוון שאנחנו מאוד אוהבים בבית מעורב בפיתה עם חומוס וסלט. זה ממש מעדן בעיננו, המצאתי גרסה מקוצרת, המכילה בעיקר לבבות (נו גם איתם צריך להתעסק, אבל אין ברירה) חזה עוף, ותועפות של בצל מטוגן. אוי כמה שזה טעים.
החומרים הדרושים:
1 ק"ג של לבבות עוף (בערך 500 גר' לאחר ניקוי – אולי אפילו מעט פחות)
400 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
4 בצלים קצוצים דק
1 פלפל חריף אדום קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
כפית כמון
כפית שטוחה כפית פלפל שחור
מלח
כפית שטוחה פפריקה מעושנת מתוקה
4 כפות שמן קנולה
נלווים הכרחיים:
סלט חומוס / סלט טחינה / סלט ירקות חתוך טרי דק

אופן ההכנה:
- לנקות את הלבבות היטב (זו רוב העבודה כאן)
- לחתוך את הבצל לקוביות קטנות. לטגן במחבת גדול עם מעט שמן.
- כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הלבבות. לאחר כ- 7 ד' מוסיפים את יתר המרכיבים כולל הירקות והתבלינים. מערבבים על הזמן בעדינות על אש יחסית גבוהה 5 ד' נוספות.
- מוסיפים חצי כוס מים ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש. מבשלים את התבשיל על אש קטנה עד שהלבבות רכים. (בערך עוד עשרים דקות).
- מגישים בתוך פיתה עם טחינה / חומוס וסלט ירקות!
- בתיאבון!