עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: חצ'פורי – מאפה גיאורגי משגע

להתעלף ממנו

מאפה חלומי

הכל התחיל בטיול לגיאורגיה שנראה מבטיח. אחרי 4 ימים של טיולים סוערים בשלג, נפלתי למשכב. חום גבוה, וירוס – משהו קטלני. לא קמתי מהמיטה ב- 3 ימים הנותרים. הדבר היחיד שהיה לי להתנחם בו הוא החצ'פורי שהגישו בבית המלון. ואוו הוא היה ממש ממש טעים. כך החל הרומן שלי עם המאפה הגיאורגי המעלף הזה. שאם לומר את האמת יש לו הרבה מאוד ורסיות וגרסאות תלוי היכן אתם נמצאים בגיאורגיה, בכל מחוז גרסה קצת שונה. בגדול בכולם מדובר במאפה שמרים עם גבינה. אני מעדיפה את הגירסה של המאפה הפתוח עם הביצה מעל. כמובן שהייתי חייבת לתור אחר מתכון מושלם. ואחרי לבטים, השוואות, סינונים ותהיות – בחרתי. המתכון של אהרוני הוא פשוט שוס. בשינויים קטנטנים (בעיקר במלית הגבינות) הרי הוא לפניכם. ושתדעו לכם באותה הזדמנות – מתוך 300 ספרי בישול שיש לי באוסף הפרטי, הספרים של אהרוני הם המוצלחים ביותר. ממש אוצר קולינרי תרבותי מקיף ומוצלח מאין כמוהו.

שוטי שוטי ספינתי

יצאו סירות מהממות, אחת אחת והכי חשוב הבצק כל כך טעים. היוגורט שמכניסים לתוכו עושה את שלו. נסו ותראו בעצמכם.

החומרים הדרושים:

לבצק-

1/2 3 כוסות קמח שמרים (לפיצה/פוקצ'ה)

1 כף סוכר

חצי כוס שמן זית

2 גביעי יוגורט כבשים (אני שמתי עיזים היה גם טוב)

1 ביצה

3 כפיות מלח

 

למילוי-

1/2 1 גביעי קוטג'

150 גר' גבינת גאודה עיזים מגוררת

200 גר' גבינה צפתית מגוררת

50 גר' גבינת פטה

מעט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. להכניס למיקסר את כל מרכיבי הבצק (למעט המלח) ועל מהירות נמוכה לערבל. לאחר שנוצר כדור – להוסיף את המלח. הבצק שיתקבל צריך להיות גמיש, לא דביק, מבריק מעט. אם צריך תוסיפו מעט מים, יש מצב שתצטרכו להוסיף קצת קמח. זה תלוי במזג האוויר. יש לחתור לבצק נעים.
  2. לערבב יחד את חומרי המלית.
  3. לאחר תפיחה של שעתיים – יש ללוש את הבצק שוב ולחלקו ל- 8 כדורים.
  4. כל כדור לרדד לעלה עגול. למרוח 2 כפות מהמלית עליו. לגלגל את השוליים לכיוון המרכז משני הצדדים המנוגדים ולהדק בפינות. כך שיצאו לכם צורה של סירות עם שוליים גבוהים בצדדים.
  5. להעביר את הסירות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  6. להוסיף לכל סירה עוד כף מהמלית תוך שאתם יוצרים גומחה במרכזה.
  7. לכל גומחה הכניסו ביצה רכה (כמו עין) ראו בתמונה.
  8. חממו תנור ל 190-200 מעלות.
  9. אפו את הסירות עד שהן מזהיבות.
  10. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן