תבשיל מטריף
סופריטו הוא רוטב מבושל סמיך וארומטי. מהותו שונה בתרבויות שונות: במטבח האיטלקי הוא בסיס למאכלים רבים. מכיל מרכיבים ארומטיים המוקפצים בשמן בישול. את הסופריטו הבסיסי מכינים עם שמן זית, בצל או בצל ירוק קצוץ ולעיתים גם שום קצוץ. באזורים שונים ובמתכונים שונים מוחלף שמן הזית בחמאה או שמשתמשים בשניהם יחד.
רווח נקי
תראו, מדובר במעין קדרה משגעת, שבה העבודה עצמה היא שולית לחלוטין. הקדרה אמנם מתבשלת זמן רב יחסית, אבל ביננו, מה אכפת לכם? אתם מרוויחים בינתיים פעמיים: פעם אחת עבודה ממש קלה, פעם שניה ריח מעולה בבית למשך זמן, ובפעם השלישית תבשיל שהוא ארוחה שלמה טעים טעים.
אני והסופריטו שלי
כשאני רוצה לפנק את הילדים בבשר שהם אוהבים במיוחד, אני מצטיידת בנתח קצבים, במיוחד לתבשיל הקדרה הזה. אם לא השגתם נתח קצבים (שהרי ידוע שהם שומרים אותו לעצמם, ולכן הוא נקרא כך) תשתמשו באונטריב – גם טוב. מקור הסופריטו שלי הוא יווני עם שינויים קלים ושיפורים שלי ממה שאמא שלי הייתה נוהגת לעשות.
החומרים הדרושים:
1 ק"ג נתח קצבים חתוך לקוביות 3*3 ס"מ
10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות 3*3
פלפל
מלח
8 שיני שום קלופות וחצויות לשניים
6 בצלים חתוכים ופרוסים לחצאי טבעות
1/2 כוס יין לבן
1 פלפלון חריף (אדום או ירוק) קצוץ
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם (אפשר להשיג בסופר)
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
- לחמם בסיר קדרה כבד (עדיף ברזל שמתאים גם לתנור) את טבעות הבצל עם שמן הקנולה.
- לאחר שהוזהב להוסיף את השום, הפלפל החריף. להמשיך לטגן עוד 2 דקות על אש גובהה.
- להוסיף את נתחי הבשר. לערבב היטב כדי שיצרבו מכל כיוון.
- להוסיף את התבלינים, החומץ בלסמי, הסוכר, היין לערבב 2 דקות.
- להוסיף מים עד כדי כיסוי. להביא לרתיחה.
- להעביר לאש קטנה ולבשל עם מכסה סגור במשך שעה וחצי.
- להוסיף את תפוחי האדמה. אם צריך להוסיף נוזלים כך שהבשר יהיה מוכסה.
- לחמם ל 180 מעלות. להעביר את הסיר מכוסה לתנור.
- לבשל עוד כשעה וחצי.
- בעשר דקות האחרונות אפשר להשאיר את המכסה מחוץ לתנור.
- בתיאבון!