אם יש אוכל לפי ימים, שקשוקה שייכת לצהרי שישי!
שישי בצהריים זו מנה קלאסית שלא דורשת המון השקעה אך משביעה!
החומרים הדרושים:
8-10 ביצים
6 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
3 פלפלים מתוקים (אדום, כתום, וצהוב) חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים חריפים אדומים קצוצים דק
12 שיני שום (3 פרוסות דק + 9 כתושות)
½ כפית פפריקה חריפה
1 + 1/2 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית כמון
מלח לפי הטעם (עדיף גרוס)
מעט פלפל שחור
מעט אבקת שום
1/3 כוס שמן קנולה + מעט חמאה
קוביות גבינת פטה עדינה (אם רוצים)
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת שטוחה ורחבה מאוד את הפלפלים, העגבניות, השום, והשמן בהתחלה 2 דקות על להבה גבוהה ואח"כ על להבה נמוכה ממשיכים לבשל את הכול עם כל התבלינים. בערך כ- 10 דק' עד שמתרככים.
- מוסיפים את הביצים בזהירות ויוצרים גומחה לכל בייצה. לא מכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהביצים ברכות הרצויה. בערך עוד 5 דקות.
אוכלים עם חלה טרייה. לבריאות!
הידעתם כי:
שַׁקְשׁוּקָה היא מאכל מן המטבח הצפון אפריקאי, העשוי מביצה המבושלת על אש קטנה עם עגבניות, בצל ופלפלים.
פירוש השם בשפה הברברית הוא "תערובת". בלובית ובתוניסאית נקראת השקשוקה "צ'קצ'וקה", ובשפות אחרות "תוקתוקה". לא ידוע כיצד השתרשה בישראל המילה שקשוקה[1].
השקשוקה הובאה לישראל על ידי העולים החדשים מצפון אפריקה: ממרוקו, מתוניסיה, מאלג'יריה, מלוב ומחצי האי ערב והפכה למאכל נפוץ.
בסיס המאכל קבוע: עגבניות, שמן זית וביצים, אך הוא משתנה מעט ממדינה למדינה. בגרסה המסורתית והמקובלת, המוגשת במסעדות פועלים רבות, חלמון הביצה נותר בשלמותו בתבשיל, בדומה לביצת עין. גרסה שונה היא זו בה החלמונים מעורבבים בחלבונים, כמו בביצה מקושקשת.
בישראל נפוצות שתי גרסאות עיקריות, הטריפולטאית, בה הבסיס מורכב מעגבניות, שום ותבלינים, והתוניסאית שאל הבסיס מתווסף גם בצל. כיום, הפכה השקשוקה לשם גנרי לכל מנה שבה מככבות ביצים ברוטב, ובמסעדות רבות בישראל, ניתן למצוא גרסאות שונות של המנה, לדוגמה, שקשוקה בלקנית (עם גבינת פטה ועשבי תיבול), שקשוקת תרד וכדומה.
השקשוקה מוגשת בישראל לארוחת בוקר או ארוחת ערב. נהוג לאכול אותה עם הרבה לחם, אותו טובלים בביצה וברוטב. לרוב, השקשוקה מוגשת במחבת שבו בושלה.
הגרסה הטורקית למאכל נקראת מנמן (Menemen) וכוללת תבלינים כגון אורגנו ונענע. בגרסה המכונה ojja מוסיפים לשקשוקה נקניקיות כמו מרגז.(נצפה וצוטט מויקיפדיה – ערך שקשוקה)