עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לביבות בטטה אפויות

לביבות הבטטה הראשונות שאכלתי נצרבו בזכרוני

 

לראשונה התאהבתי בלביבות הבטטה אצל אורנה ואלה בשנקין בתל אביב. נימוחות, טעימות, יאמממי. מאז ועד היום נוסו המון מתכונים, חלקם עם יותר או פחות עבודה… זה המתכון החביב עלי בטעמו ובקלילותו. בכלל, אני מעדיפה לאפות את מה שלא חייבים לטגן. פשוט כי טיגון הרבה יותר משמין ולא תמיד הרבה יותר טעים. חייבים להשקיע עוד טיפה ולהגיש עם הרוטב. השילוב של החם עם הקר עושה את ההבדל.

החומרים הדרושים:

2 בטטות בינוניות

2 תפוח אדמה

1 גזר

בצל גדול קצוץ מטוגן

30 גר' חמאה

2 ביצים

½ כוס פירורי לחם

½ כוס קמח

בצל ירוק קצוץ

כפית אבקת בצל

מלח ופלפל

לרוטב:

גביע שמנת חמוצה,

גביע יוגורט,

3 כפות שמן זית

כפית חומץ

3 שיני שום כתוש

½ כפית סוכר

מלח,

בצל ירוק / עירית קצוצים

אופן ההכנה:

להרתיח מים, להוסיף את הבטטות, הגזר ותפוח האדמה. לבשל עד שמתרככים.

למעוך את הירקות עם החמאה. להוסיף את שאר המרכיבים ולתבל.

להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות בידיים רטובות מעט ולסדר בתבנית.

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. 30 דקות בתנות, 15 דקות מכל צד עד שמזהיב.

לרוטב: לערבב את המרכיבים יחד. להגיש לצד הלביבות.

בתיאבון!

 

הידעתם כי:

הכינוי "בטטה" הנו קיצור מתוך שמו הערבי "בטטה חילווה" (بطاطا حلوة) שפירושו "תפוח אדמה מתוק". השם העברי "בטטה" והשם הערבי (בערבית: بطاطا, "בַּטאטא") מקורם במילה משפת בני הטאינו, שבאיי בהאמה. פירוש המילה – "תפוח אדמה". המילה האנגלית potato גם היא מאותו מקור. שם עברי נרדף ונפוץ הוא תפוח אדמה מתוק, כשמו בשפות אחרות.

מקורה של הבטטה באזור הטרופי של דרום אמריקה או מרכז אמריקה. השרידים הקדומים ביותר של בטטה, אשר בתיארוך פחמן-14 ניתן להם גיל של בין 8000–10000 שנה, נמצאו באזור צ'ילקה בפרו, אולם אין לדעת עליהם אם הם תוצאה של גידול או של לקיטה מהבר. שרידים של בטטה שזוהו בוודאות כמבויתים נמצאו בעמק קסמה בפרו ותוארכו לסביבות 2000 לפני הספירה. (צוטט מויקיפדיה – ערך בטטה)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן