אז גם כאן אפשר בלי טיגון –
יש לי חברה טריפוליטאית שאני מאוד אוהבת. ואת הקציצות האלה אני אוהבת כמעט באותה מידה… הבעיה היחידה הייתה שהן במקור מטוגנות… יש בהם משהו מאוד מאוד מנחם, טעים, חם, בייתי. אז מצאתי דרך לעשות אותן אבל – בתנור. מבלי לטגן. הללויה! אפשר להסתער על המשימה. שווה כל רגע של השקעה. תודה ליאתי על העזרה בחילוץ המתכון!
החומרים הדרושים:
לתפוחי האדמה – השכבה החיצונית:
8 תפ"א קלופים ומורתחים במים
1 כף מרק בצל
2 ביצים רכות
מלח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח תופח
פלפל לבן, מלח
למילוי:
500 גר' בשר
2 בצלים גדולים פרוסים
3 ביצים קשות מגורדות
פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה:
- לאחר שתפוחי האדמה התרככו ובושלו המים רותחים עם כף מרק הבצל, יש להוציאם ולמעוך כמו לפירה.
- לערבב את הביצים, המלח, פירורי הלחם, הקמח, הפלפל הלבן היטב.
- לטגן את הבצל. להוסיף את הבשר, מלח ופלפל, לבשל על אש קטנה כשעתיים, עד שמתרכך. להוסיף בדקות הבישול האחרונות את הפיטרוזיליה הקצוצה. להוריד מהאש ולצנן מעט בטמפ' החדר.
- לטחון במטחנת בשר את הבשר עם הבצל.
- להוסיף לבשר את הביצים . לתקן תיבול.
- בידיים רטובות לשטח ממלית תפ"א, מעל לשים כפית גדושה מהמילוי, ולסגור עם תפ"א. להשתדל לעשות קציצות לא גדולות במיוחד. בקוטר של 5 ס"מ בערך. פחוסות ושטוחות.
- לסדר על נייר אפייה שרוסס בשמן קנולה. לרסס מעט גם מעל הקציצות.
- לאפות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
בתיאבון!