סוד הכדורים האדומים !
ילדים בדרך כלל אוהבים קציצות ברוטב אדום. במיוחד את הרוטב שלהן… לאכול אותן עם חלה טרייה זה הרי תענוג. גיליתי ממש לאחרונה כי אפשר לקצר את תהליך הכנת הקציצות ואף הופכו לבריא יותר. אני מכינה שפע של רוטב עגבניות מתובל כהלכה ומדלגת על שלב הטיגון של הקציצות. בעוד הרוטב רותח אני מכניסה בעדינות את הקציצות לתוכו. מתקבלות קציצות נפלאות, רכות וטעימות. הללויה – כשכולם מרוצים והמלאכה מקוצרת ואינה מייגעת – אני שמחה כפליים!
החומרים הדרושים:
לקציצות –
400 גר' של בשר בקר טחון פעמיים
1 קישוא
1 תפוח אדמה
1 גזר
שני חופנים של פיטרוזיליה קצוצה
חופן של עלי סלרי קצוצים
כפית של בהרט
קמצוץ של קינמון
פלפל שחור גרוס
מלח גרוס
מעט צ'ילי חריף טחון (למי שאוהב נגיעה של חריף)
4 כפות גדושות של פירורי לחם
1 ביצה רכה גדולה (XL)
לרוטב-
1/2 בקבוק רוטב עגבניות קל (של MUTTI)
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
1 כוס מים
1 כף שום כתוש
1 כפית סוכר
1 כפית אבקת מרק עוף
מעט סילאן
מעט צ'ילי גרוס (למי שרוצה מעט חריפותו)
מעט מלח

אופן ההכנה:
- לטחון במכונת טחינת את הבשר ואת הירקות, אם אין מכונת טחינה, לרכוש מראש בשר טחון ולגרר בפומפייה את הירקות. את הפטרוזיליה לקצוץ דק ידנית.
- לערבב את כל החומרים יחדיו.
- להניח במקרר לחצי שעה שהתערובת תתקשה.
- לערבב בסיר די גדול ושטוח את מרכיבי הרוטב. להביא לרתיחה.
- ליצור כדורים קטנים בגודל פינג-פונג ולהכניס לרוטב בזהירות.
- לבשל על אש קטנה כמחצית השעה.
- אפשר כמובן לשדך לכדורים הפוטוגנים פסטה – מקרוני / אורז לבן למשל, שהשילוב ביניהם מנצח תמיד!