עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: אגס בנדיקט מושלמות בשמיכת תרד מפנקת!

 עלים ירוקים ושמש צהובה יחד בצלחת!

עכשיו התרד בשיאו. אני לא מאמינה גדולה של ירקות אורגנים (ויסלחו לי כל אלה שכן) רק שבנושא התרד האורגני, אני חייבת להודות שיש הבדל בין תרד אורגני פראי, לבין עלי התרד הקטנטנים שנמכרים לנו בשקיות בסופר. פשוט טעם אחר… כדאי לכם לנסות. המתכון הזה עושה שימוש בתרד טרי, כאן הוא מקבל גוון מאוד עדין. תמיד כשאני אוכלת אגס בנדיקט יש לי הרגשה חגיגית כזו, כאילו הייתי אורחת של בית המלוכה.

הן תמיד נראות לי מהודרות ויפיפיות. לא משנה אם אוכלים אותן בבוקר מיוחד או לארוחת ערב חגיגית יותר… אל תפחדו  מהכנת הביצים במים רותחים, זה ממש קל. צריך רק לשים לב באמת ששמים מספיק חומץ. וגם אם הביצים לא צפות, לא נורא! זה גם בסדר. כשבא לכם להתפנק / לפנק מישהו – אבל ממש, לכו על זה!

 

כמה שהעלים יותר גדולים ובשרניים כך יותר טוב!

החומרים הדרושים:

לתרד –

500 גר' תרד

25 גר' חמאה

2 בצלים יבשים חתוכים לקוביות קטנות

1 כף קמח

250 גר' שמנת מתוקה

קורט פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

כפית של מלח

לרוטב ההולנדז-

10 מ"ל תמצית סיידר תפוחים

10 מ"ל חומץ בן יין

מעט פלפל שחור גרוס

15 מ"ל מים קרים

2 חלמונים

120 גר' חמאה מומסת

1 כפית מיץ לימון

מעט מלח

לביצים העלומות – (חייבים להשתמש בביצים ממש ממש טריות!)

10 ביצים

1/2 כוס חומץ

8 כוסות מים

(וסיר גדול עמוק)

למצע החלה –

2 פרוסות חלה קלויה בטוסט לכל סועד

 

אופן ההכנה:

  1. לתרד – לחלוט את התרד קלות במים רותחים, לסחוט ולקצוץ.
  2. במחבת מחממים את החמאה ומאדים את הבצל. מוסיפים לאחר שמזהיב קלות את הקמח, ולאחר כדקה של ערבוב יש להוסיף את השמנת המתוקה. לתבל, ולאחר דקה להוריד מהאש. להוסיף את התרד ולערבב.
  3. לרוטב ההולנדז- במחבט מצמצמים א הסיידר, החומץ, והפלפל השחור. מסירים מהאש, מוסיפים מים קרים ומסננים לקערה. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.
  4. בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) יש לטרוף את החלמונים במטרפה. יש לשים לב, לא לחמם יתר על המידה. כדי שהביצים בעצם לא יתבשלו.
  5. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה המומסת באיטיות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח.
  6. לביצים העלומות – מרתיחים את המים בסיר גדול. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החומץ. כשהתערובת על סף רתיחה מנמיכים את הלהבה. שוברים כל ביצה לקערה קטנה לוודא שהיא נקיה, ומחליקים אותה בעדינות למים. מבשלים 3-4 דקות עד שהחלבון מתייצב אך הוא עדיין נוזלי במרכזו. מוציאים עם כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג בעדינות.
  7. מסדרים בצלחת לכל סועד: 2 פרוסות לחם, מעל כל אחת מהן עורמים כ תרד גדושה, מעל ביצה עלומה, ומעל מזליפים רוטב הולנדז.
רוצים להתפנק או לפנק? זו המנה שלכם!

בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן