עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: אגס בנדיקט

ומי היה בנדיקט?

זו מנת רושם. אם מקפידים על הכמויות אין סיבה שהביצים לא יצאו כמו שצריך. אפשר להניח על טוסט, לעטר כיד הדימיון הטובה עליכם עם סלומון מעושן וכו'. אז מי היה בנדיקט? תוכלו לקרוא עליו בתחתית המתכון. בהצלחה והנאה!

 

החומרים הדרושים:

8 ביצים

8 כוסות מים

¾ כוס חומץ

 

אופן ההכנה:

מחממים את המים והחומץ, מוסיפים בזהירות כל

ביצה בנפרד לסיר. מבשלים במשך שתי דקות וחצי,

מוציאים ומסננים מהמים.

אפשר להגיש עם סלמון מעל, ועם רוטב שמנת חמוצה.

בתיאבון!

 

הידעתם כי:

ביצים בנוסח בנדיקט הוא מאכל הכולל שני חצאי מאפין אנגלי, מעליהם בייקון מעושן או האם, ביצים עלומות ורוטב הולנדז.

ישנן גרסאות שונות באשר למקור המאכל:

בראיון עיתונאי משנת 1942 סיפר למואל בנדיקט, סוכן וול סטריט בגמלאות, כי בשנת 1894 נכנס למלון וולדורף-אסטוריה ברצותו להיפטר מחמרמורת הבוקר שחש, והזמין קלי עם חמאה, ביצים עלומות, בייקון מטוגן פריך ורוטב הולנדז. רב המלצרים התרשם מאוד מהארוחה המוזמנת, הוסיף אותה לתפריטי ארוחת הבוקר וארוחת הצהריים והחליף את הקלי במאפין אנגלי קלוי ואת הבייקון בהאם.

בספטמבר 1967 כתב קרייג קלייבורן טור בניו יורק טיימס על מכתב שקיבל מאדוארד מונטגומרי, אמריקאי שחי אז בצרפת. במכתב הוא טען כי יוצר המאכל הוא קומודור בנדיקט, בנקאי ובעל יאכטה, שנפטר ב-1920 בהיותו בן 86. מונטגומרי הציג מתכון לביצים בנוסח בנדיקט, שטען כי קיבל מאמו אשר קיבלה אותו מאחיה, שהיה ידיד של הקומודור.

לאחר פרסום הטור התקבלה בעיתון תגובתה של מייבל בולטר, שאישרה את הטענה, וסיפרה כי מר וגברת בנדיקט נהגו לסעוד בקביעות במסעדת דלמוניקו'ס כאשר חיו בניו יורק בסוף המאה ה-19. באחד הימים שאלה גברת בנדיקט את רב המלצרים האם יש לו משהו חדש להציע, וכשענה לה שהיה מעוניין לשמוע הצעה ממנה, היא הציעה ביצים עלומות על מאפין אנגלי קלוי, עם פרוסת האם דקה, רוטב הולנדז וכמהין מעל.

במסעדות שונות מוגשות גרסאות אחרות של ביצים בנוסח בנדיקט, כשלרובן משותפים הביצים ורוטב ההולנדייז, ומתווספים רכיבים שונים כגון תרד, תחתיות ארטישוק, אנשובי, סלמון מעושן, אספרגוס ועוד.(נצפה וצוטט מויקיפדיה)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן