מתכון מנצח!
זהו מתכון מנצח, קליל מבחינת אופן ההכנה, המתחבב בקלות על טועמיו. עבר גלגולים ושכלולים עד שהגיע להרכבו הסופי. פופולארי מאוד על שולחננו ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. שימו לב, בכדי שכל שכבות הלזניה יתבשלו, כדאי להוסיף מעט חלב אל מלית הגבינה ולאפות בשלב הראשון את הלזניה מכוסה. להוריד את הכיסוי לקראת הסוף..

החומרים הדרושים:
עלי לזניה (שלא מצריכים בישול מוקדם)
למלית הגבינה:
2 גביעי שמנת חמוצה
1 מיכל קוטג'
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת מרק בצל
150 גר' גבינה צהובה מגורדת (עמק / קשקבל עפ טעמכם)
מעט חלב
לרוטב העגבניות:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כף מרק עוף
4 כפות שמן
1/2 כוס מים
לפיזור מעל:
50 גר' נוספים של גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
למלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
לרוטב העגבניות: בקערה מערבבים את רסק העגבניות, המים, השמן ומרק העוף. לבחוש היטב.
ליצירת השכבות: משמנים תבנית בגודל של 23*30 ס"מ מפיירקס
מסדרים שכבה אחת של עלי לזניה, ללא חפיפה גדולה בין הדפים.
יוצקים מעל הדפים 6 כפות מרוטב העגבניות (2 כפות לכל עלה).
מעל רוטב העגבניות יוצקים שליש מכמות הגבינה (כארבע כפות ממלית הגבינה על כל שכבה)
חוזרים על סידור עלי הלזניה מעל, רוטב עגבניות, מלית גבינה (פעמיים נוספות).
סהכ 3 שכבות של עלי לזניה. מסיימים כשמעל מלית גבינה, אפשר לצקת את יתרת רוטב העגבניות.
לפזר מעל את הגבינה הצהובה שנותרה.
עתה, קחו עוד 1/3 כוס מים, וצקו אותם קרוב לדפנות התבנית מעל הבלילה (המים יבטיחו את ריכוך עלי הלזניה)
לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות את הלזניה. 20 ד' ראשונות כשהיא מכוסה, ועוד כ 20 ד' ללא מכסה
עד שמזהיב מעל.