Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: גילגוליות פירות יבשים

עוגיות עשרות ומלאות כל טוב!

את האמת שנהגתי שנים לקנות את העוגיות הללו בכל מיני קונדיטוריות. סתם מעצלנות. עד שהבן הגדול שלי, שהוא גם שחקן כדורסל החל לכרסם אותם במקום חטיפי אנרגיה. הוא החליט שזה יותר בריא. ואז קשה היה לעמוד בקצב…

כיוון שקניות העוגיות נעשתה ממש יקרה. אז החלטתי לנסות. מה יכול להיות. תאמינו לי שיצא יותר טעים ממה שהיינו רגילים אליו (ואנחנו רגילים רק לדברים טובים וטעימים ממש…) האמת שלא מדובר בעבודה רבה כל כך, ויוצאת כמות יפה של עוגיות די גדולות. כך שהמאמץ משתלם.

אפשר למלא במלית המוצעת, ואפשר לחילופין להחליף לתמהיל שאתם מעדיפים עם כל פרי יבש או אגוז האהוב עליכם. אני ניסיתי גם עם ממרח תמרים ואגוזי מלך, יצא שיגעון!

מרדדים לעלה, ומורחים ריבה ומעליה שכבות של כל טוב!

החומרים הדרושים: (3 רולדות חתוכות לכ-30 עוגיות)

1/2 3 כוסות קמח

150 גר חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה (אני מעדיפה את ה-27%)

1 כף סוכר

1/2 כוס מים (אולי קצת יותר)

למילוי:

1 כוס פירות יבשים חתוכים: תאנים, משמשים, חמוציות,

1 כוס צימוקים

1 כוס שקדים פרוסים, אגוזי מלך, קשיו לא קלוי

5 כפות ריבת תות

מעט קינמון

גרידת קליפת לימון

3 חופני נטיפי שוקולד לבן (אפשרות לא חובה)

מגלגלים לרולדות ועושים סימנים בעזרת חיתוך כמעט עד הסוף…

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל חומרי הבצק במיקסר. עד שמתקבל גוש בצק נעים למגע. אם דביק תוסיפו מעט קמח. אם יבש, תוסיפו מעט מים.
  2. לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. כל חלק לפתוח לעלה.
  3. על כל עלה למרוח כ- 1.5 כפות ריבת תות, לפזר מעל 1/3 מכל כוס (אגוזים, צימוקים, פירות יבשים), מעל לפזר חופן נטיפי שוקולד לבן, גרידת לימון (ממש מעט) ומעט קינמון.
  4. לגלגל בזהירות לגליל. לסגור את הצדדים היטב. להניח בתבנית עם נייר אפייה. לחתוך כל גליל כבר מראש לפרוסות בעובי של ס"מ וחצי, לא עד הסוף, רק ככה סימן עד חלקו התחתון של הבצק (כדי שלא ייפרדו לנו החלקים).
  5. לאפות בתנור שחומם ל 180 מעלות מראש עד שמזהיב משני הצדדים.
  6. חשוב! עם סיום האפיה לקרר מעט בטמפרטורת החדר ולחתוך מיד את העוגיות ולסדרן בקופסת זכוכית (עדיף) הן ישמרו 3 ימים בלי כל בעיה.

 

בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן