קינוח מהיר ומבטיח!
אם אתם צרכים לארגן קינוח או סתם משהו מתוק (ויחסית די בריא) – הנה לכם כאן מאפה מעלי סיגר מוכנים (שניתן לרכוש בכל מרכול) תארגנו את כל הפירות היבשים ומיני האגוזים שיש לכם בבית (אגב עדיף לאחסן במקרר) ותוך דקות ספורות תמלאו תבנית שתייצר לכם חטיף קריספי אהוב, אליו תתמכרו בקלות. הכי ומתאים לט"ו בשבט, אבל כמובן שגם ביום חול האצבעות מתקבלות בשמחה רבה!
החומרים הדרושים:
עלי סיגר מוכנים (נמכרים קפואים)
חופן קשיו
חופן אגוזי מלך חתוכים
חופן פיסטוק חלבי קלוף
שלוש כפות ריבת תות
מעט קינמון
שקיק סוכר וניל
חופן צימוקים
שתי תאנים חתוכות לפיסות קטנות
שני אפרסקים / משמשים מיובשים חתוכים לפיסות קטנות
שלוש כפות של שקדים טחונים (או קמח שקדים)
להדבקה:
מעט מים עם קמח – שיהיה במה להדביק את סיומות העלים.
אופן ההכנה:
- לערבב את כל מרכיבי המלית היטב.
- למלא כל עלה סיגר במעט מלית ולגלגל כפי שממלאים בלינצ'ס (שוליים פנימה ואז גלגול כמו גליל מלמעלה).
- בסיומת למרוח טיפה מדבק הקמח והמים בכדי שלא יפתח באפייה.
- לסדר בתבנית אפייה (מרוססת בשמן) כך שהסיומת של כל סיגר מונחת כלפי מטה.
- לרסס בתרסיס שמן מעל.
- להכניס לתנור שחומם ל- 170 מעלות.
- לאפות עד שמזהיב.
- אגב, אפשר למלא את העלים בשלל מילויים אחרים כמו תפוחי עץ וקינמון וכו'.. כיד הדימיון הטובה עליכם.
בתיאבון!