משה בתיבה דווקא כפרידה מהחמץ! הכי מתאים לא?

מי לא אוהב את המאכל הפשוט והסופר טעים של משה בתיבה? מדובר בנקניקיה משובחת (משתדלים לפחות) עטופה בבצק עלים בדרך כלל. גם בקיבוצים נהגו לאכול את המאכל הזה עדות לכך שיום שישי הגיע. אז מה השתנה? זהו – תמיד הייתי מכינה אותו עם בצק עלים…
עד ש… יום אחד נתקלתי במתכון של אלופת האלופות – ענת אלישע ביטון, בלוגרית אוכל מחוננת! כל מה שעשיתי דרכה עד עצם הרגע הזה (כולל) יצא פצצת על חלל, החלטתי כמובן לנסות ובכך להביא שמחה וצהלה לילדי המעריצים את משה בתיבה.
ענת נתנה מתכון של פרעצל בעצם – סוג של בייגל המצפה את הנקניקייה – זה נשמע לי מושלם! רעיון גאוני. הייתי חייבת לנסות. אז דקה לפני פסח, צריך הרי להיפרד מהחמץ. ולאחר שבוע לחזור לזרועותיו מלאי געגועים… הנה עוד סיבה טובה למה להתגעגע.
אז קבלו מתכון מעולה של ענת, קל וטעים עד מאוד יצאו לכם קרוב כ- 20 תיבות עם משה אך דעו כי לאחר הארוחה לא תישאר לכם אפילו אחת. מצורף כאן קישור למתכון המקורי. תודה ענת על מתכונים נפלאים!
ומי שלא עוקב אחריה מפסיד!!! מעבר להיותה מתכונאית מוכשרת היא אדם מקסים.

החומרים הדרושים:
500 גרם קמח לחם (אפשר גם קמח לבן רגיל)
2 כפות סוכר
כף וחצי שמרים
חצי כף מלח
רבע כוס שמן
300 מ"ל מי ברז
1 חבילת נקניקיות חצויות (20 חצאים)
לזיגוג:
2 ליטרים מים
2 כפות סודה לשתייה
ביצה טרופה
מלח גס לפיזור מעל
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים ולשים במהירות בינונית כ- 7 דקות. יוצרים כדור מהבצק, מעבירים לקערה משומנת ומחסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחממים סיר ובו 2 ליטר מים ו2 כפות סודה לשתייה.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לכ- 20 כדורים. כל כדור פותחים למלבן צר ברוחב חצי נקניקיה. מניחים את הנקניקייה ומגלגלים. מהדקים את התפר היטב.
- מכניסים את המאפים למים הרותחים למשך דקה אחת ומעבירים ללא מים לתבנית האפייה. מסדרים ע"ג נייר אפיה.
- מורחים ביצה, עליה מפזרים מעט מלח גס.
- מחממים תנור מראש ל 220 מעלות. אופים עד הזהבה עמוקה.
- בתיאבון!