קציצות שבתוכן זיכרונות מופלאים!
אלה הקציצות האהובות עלי ביותר. בילדותי נהגנו לאכול אותם אך ורק בפסח ובראש השנה וזאת כיוון שהכנתן דורשת מאמץ ועבודה כל שכן אם מכינים אותם למספר רב של אורחים. מוצאן של הקציצות הוא מעמי הבלקן מבחינתי מדובר באוכל מסורתי יווני מהבית. לימים כשיכולתי להחליט בעצמי מה מבשלים, מאכל זה החל לככב ולעלות על שולחננו בשבתות כיפיות בנוסף לחג הפסח וראש השנה. אני מסכימה שהן הכי טעימות בין שתי מצות, אבל גם עם תוספות אחרות הן נפלאות! מבטיחה…
לקציצות הבשר יש גם גרסה צמחונית עם גבינה שהיא מעולה לא פחות ומתאימה מאוד לשבועות. אעשה מאמץ להביא את המתכון לאתר.
החומרים הדרושים:
500 גר' בשר טחון (פעמיים)
5-6 כרישות (רק החלק הלבן)
1 בצל יבש לבן
2 ביצים
6 כפות פירורי לחם (או קמח מצה)
2 פרוסות לחם לבן או חלה רטובות וסחוטות (בפסח תוותרו כמובן על הלחם)
פלפל ומלח טחונים בנדיבות
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
להרתיח את הכרישה (לאחר שחילקנו אותה לקטעים של 3 ס"מ כל אחד) יחד עם הבצל שחתוך לרבעים, כ- 15 ד' במים רותחים.
לצנן ולסחוט את הכרישה והבצל היטב בעזרת כפות הידיים.
טוחנים את הכרישה, הלחם והבצל במכונת הבשר.
מערבבים כקערה גדולה את הבשר, הבצל והכרישה, הביצים, פירורי הלחם, פלפל ומלח. לערבב עם הידיים היטב.
לצור קציצות פחוסות מעט בגודל אחיד ולטגן בשמן עמוק עד שמזהיב.
שימו לב, יש אפשרות לאפות את הקציצות ולא לטגנן. אם אתם מעוניינים, חממו תנור ל180 מעלות.
הניחו נייר אפיה ע"ג התבנית. מוסיפים לבלילת הבשר זרזיף שמן כמו לסלט. מערבבים הייטב.
יוצרים כדורים בגודל של פינג פונג ופוחסים אותם. מסדרים ע"ג נייר האפייה. מזלפים עוד מעט שמן מלמעלה,
אופים עד שהקציצות מזהיבות.
בתיאבון!
הידעתם כי:
כרישה, או בשמה העממי לוף או פראסה, היא ירק מאכל שתורבת מהשום הגבוה (שם מדעי: Allium ampeloprasum) שבמשפחת השומיים. בעבר שימשה הכרישה ברפואה העממית למניעת כאבי בטן ומיחושים. (צוטט מתוך ויקיפדיה – ערך כרישה)