כדורי הבשר האדומים – בשל טעמם או צבעם העז – הם מאוד אהובים על זאטוטים!
כדורי בשר עגולים ויפים הטובלים בנחת ברוטב עגבניות הם הכדורים האולטימטיביים החביבים על ילדים. בתוכם אני מחביאה גם קצת ירקות וכולם מבסוטים עד הגג. אפשר לשדך לספגטי, לאורז לבן וכו'…
החומרים הדרושים:
500 גר' בשר טחון
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 קישוא מגורר (או טחון במטחנת הבשר)
1 תפ"א מגורר (או טחון במטחנת הבשר)
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
½ כוס פיטרוזיליה קצוצה ,
חופן של שמיר קצוץ
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
1 כפית מרק עוף
1 כפית פלפל שחור
לרוטב –
2 קופסאות רסק עגבניות + 2 כפות רסק תפוחי עץ
שום כתוש
1 כפית סוכר
קורט מלח
כפית מרק עוף
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עם הגמבה, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הפטרוזליה והשמיר הקצוצים.
- מערבבים בקערה את הבשר ושאר המרכיבים, מוסיפים את הבצל ועשבי התיבול, והתבלינים.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
- מטגנים בשמן עמוק. מניחים על נייר סופג.
- את חומרי הרוטב מרתיחים בסיר גדול, אליו מכניסים את הקציצות לאחר שטוגנו.
בתיאבון!
הידעתם כי:
בין המרכיבים המרכזיים בקציצות אפשר למצוא קציצות בשר (המכונות גם כדור בשר), קציצות מקטניות (לדוגמה, קציצות פלאפל העשויות מחומוס או פול), קציצות דגים (למשל גפילטע פיש) וקציצות ירקות שונים. לביבות הן קציצות העשויות מירקות שורש. ישנן גם קציצות מתחליפי בשר, לצמחונים.
קציצות מכילות גם חומר מצמיד המונע מהקציצה להתפורר, חומר מקשר זה יכול להיות לחם, פירורי לחם, קמח, ביצים או טחינה. לרוב מוסיפים לקציצה גם עשבי תיבול, כגון בצל קצוץ, פטרוזיליה, שמיר ועוד.
קציצות עשויות להיות מטוגנות, מבושלות במים או ברוטב או מאודות.
בטורקיה קיימים למעלה מ-80 סוגי קציצות ("קופטה"), רוב המתכונים הינם אזוריים. קציצות טורקיות בגרסאות שונות ובשמות דומים נפוצות ברחבי המזרח התיכון. (נצפה בויקפדיה – ערך כדורי בשר).