לזיכרונות הילדות שלכם יש טעם! חשבתם על זה?
זהו מאכל הילדות שלי. כשאימא הייתה רוצה לשמח אותנו, או בחגים היא הייתה מכינה לנו פסטל עם בשר. ריבועים ריבועים הוא היה נחטף אל הצלחות ומתכסה ברוטב קטיפתי. ואוו הרוטב החם משתלב במרקם בצק העלים במילוי הבשר והופך לארוחה שלמה מזינה וטעימה מעין כמוה.
לימים גם הילדים שלי אוהבים מאוד פסטל עם בשר ברוטב ואין דבר משמח מזה. פסטל הוא בעצם שם נרדף לסוג של בורקס אם תרצו… כיסון ממולא, שאין מנחם ממנו ושורשיו נעוצים ביוון הנהדרת.
החומרים הדרושים:
1 חב' בצק עלים מוכן
500 גר' בשר בקר טחון פעמיים
2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
2 עגבניות חתוכות דק (אפשר לחילופין גם 20 עגבניות שרי חתוכות לטבעות)
1 כפית בהרט
1 כפית מרק עוף
מלח, פלפל
לרוטב –
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים לקוביות
1 עלים של ראש סלרי קצוצים גס
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס
פלפל, מלח,
2 כפות שטוחות מרק עוף
שמן
מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל במחבת, מוסיפים לבצל המטוגן את העגבניות, לאחר טיגון וריכוך העגבניות מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים. מערבבים היטב כדי שהבשר ייסגר. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן בצד.
- בסיר עמוק מבשלים את הירקות עם מים שיגיעו עד כדי כיסויים ומעט שמן (כמו לסלט). לאחר רתיחה ראשונה מבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
- מחלקים את בצק העלים לשני חלקים. חלק א' – מרדדים ומשטחים ע"ג נייר אפייה בתבנית של תנור גדולה. על העלה בתבנית יוצקים את תערובת הבשר. מכסים עם עלה בצק נוסף.
- חותכים לריבועים לפני שמכניסים לתנור.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שמזהיב.
- את הירקות שבושלו ברוטב ציר העוף מכניסים לבלנדר (או למעבד מזון) ומרסקים היטב, מוסיפים גם את רוב הנוזלים, כך שיתקבל מרקם קרמי אך שימו לב, לא נוזלי מידי… מחזרים לסיר, ומחממים על אש קטנה.
- מחלקים 2 ריבועים לכל סועד ויוצקים מעל מהרוטב הנהדר בעודו חם.