עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מרק ירקות וגריסים מהיר ליום סגריר

גריסי פנינה – ההברקה של הטבע

מרק צבעוני, טעים ומשביע
מרק צבעוני, טעים ומשביע

איזה טעימים גריסי הפנינה? ואוו אני כל כך אוהבת אותם במרק או בתבשיל, זה כל כך מנחם בעיני. הן נחשבות לדגן ולא לקטניות אבל מאוד מאוד בריאות. משביעות לאורך זמן ובעלות יתרונות תזונתיים:

הגריסים בריאים, כי מלבד הפחמימות והחלבון שבהם הם עשירים במינרלים (סידן, ברזל, נחושת, מנגן וזרחן) וויטמינים מקבוצה B. הם בעלי עומס גליקמי נמוך ביחס למאכלים דומים כמו אורז ופסטה והם מועילים להפרעות במערכת העיכול ודלקת בדרכי השתן. בגריסים הרגילים יש 6.8 גרם סיבים תזונתיים, פי שניים מאשר באורז מלא למשל וכ- 20% מהצריכה היומית המומלצת. כל הגריסים אסורים לחולי צליאק. (מתוך וואלה)

מקווה שהצלחתי לשכנע אתכם, כי יש לפניכם מתכון ממש קליל, זריר שבסופו מתקבל סיר מפואר וטעים במיוחד. הצטיידו בגשם ובואו לנסות!

החומרים הדרושים:

2 תפוחh אדמה אחד חתוך לקוביות

2/3 כוס גריסי פנינה שטופות ומסוננות

שקית אחת של סנפרוסט – אפונה וגזר (800 גר')

5 מקלות ועלי סלרי חתוכים דק

בצל אחד קצוץ דק

מעט שמן זית

1/3 כרישה חתוכה דק

2 כפות בהריון מרק עוף

2 כפיות מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל החתוך עם מעט שמן זית. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הכרישה ואת קוביות תפוח האדמה. מטגנים יחד מספר דקות. מוסיפים את האפונה, אבקת המרק והמלח.
  2. מוסיפים ליטר וחצי – שני ליטרים של מים, ומרתיחים יחד. לאחר רתיחה מעבירים לאש בינונית. מבשלים כ- 15 דקות.
  3. מוסיפים את הגריסים. מבשלים עוד כ- 20 דקות עד שהגריסים רכים.
  4. בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן