נכון שהן הכי מזוהות עם חנוכה אבל ביננו – זו תוספת נהדרת לכל ארוחה!
חנוכה בפתח! אם הייתי חושקת בלביבה רק בחנוכה מצבי היה יותר מסביר. אך, כחובבת לביבות סדרתית לאורך כל ימות השנה נקיפות המצפון לאחר אכילתן היו מפרות את מאזן האימה, הן כבר לא היו שוות מבחינתי את התענוג עצמו (אם זה פעם בשנה זה באמת לא נורא!) בחישוב פשוט- גם תפ"א וגם מטוגנים זה כבר באמת מעל ומעבר למה שאני יכולה להרשות לעצמי. כשגיליתי את הלביבה הזו שהיא אפויה, היא מלאה את משאלת ליבי וענתה על צורך בסיסי של זלילת לביבה מעת לעת… בחנוכה או ביום חול.
הלביבה האפויה הזו טעימה מאוד, מזכירה את הרושטי השוויצרי. אפשר לאפות אותה בתבנית אחת גדולה של פיירקס (ולחתוך לריבועים) או בקעריות חסינות קטנות אישיות. אפשר להגיש עם רוטב יוגורט או סתם שמנת חמוצה בצד (ממש לא חייבים)!
החומרים הדרושים ללביבה-
8 תפ"א מגוררים וסחוטים היטב.
3 בצלים יבשים מגוררים וסחוטים.
40 גר' חמאה מומסת
3 כפות שמן זית
70 גר' פרמזן / גאודה עיזים מגוררת
פלפל שחור גרוס
מלח גרוס
3 ביצים
3 כפות קמח
1/2 כוס שמנת מתוקה
לרוטב היוגורט – (רק למי שרוצה – לא חובה)
2 גביעי יוגורט (טבעי לא ממותק)
1 כפית של שום כתוש
מעט מלח
1 כף חומץ
1 כפית סוכר
2 מלפפונים ירוקים קצוצים דק
אופן ההכנה-
- לערבב את מרכיבי הלביבה יחד היטב.
- לחמם תנור ל 180 מעלות.
- לרפד תבנית בנייר אפייה.
- לאפות עד שמזהיב.
- לערבב את מרכיבי רוטב היוגורט ולהגיש בצד הלביבה. לחילופין במקום רוטב היוגורט אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה בצד.