בלי קמח לבן ועדיין טעים מאוד!
את אטריות השעועית גיליתי לצערי רק לאחרונה. מסיבה כלשהי הייתי דבוקה את אטריות האורז שהן ממש טעימות לי, אבל למה לא להרחיב אופקים? טעמתי אותן לראשונה לפני מספר חודשים ב FAI MAI המסעדה המעולה בגן הצפון בסגנון תאילנדי. מאז, קניתי כמה חבילות הבייתה ובכל פעם אני מנסה לעבוד איתן קצת אחרת.
רוטב קארי וחלב קוקוס זה ואוו

תוסיפו לזה בצלצלי שאלוט, ג'ינג'ר, עגבניות שרי, שום, כוסברה/פיטרוזיליה וכמה כנפי סלרי יש לכם שידוך ראוי לאטריות השעועית שיחטפו מהשולחן תוך דקות ספורות בלבד. נכון שחבילת איטריות שלמה נראית ענקית, אבל יצאו לכם ממנה מקסימום 4 מנות (הגונות). תוכלו לשדך לאיטריות השעועית טופו, בשר או עוף לבחירתכם.
מצאתי בטיב טעם את הרוטב הזה, הוא פשוט אלוהי ומקצר תהליכים. נסו אותו ולא תצטערו.
החומרים הדרושים:
שורש זנגביל בערך 2 ס"מ מגורר
5 בצלצלי שאלוט קצוצים
חצי פלפל חריף קצוץ דק
4 שיני שום כתוש
250 גר עגבניות שרי חתוכות
1 חב כוסברה/ פטרוזיליה חתוכה דק ללא הענפים
3 מקלות סלרי חתוכים לטבעות
מעט שמן זית
400 גר' פילה בקר חתוך לקוביות קטנות
(מושרה במעט שמן זית, 2 כפות קורנפלור, פלפל, מלח, שום)
או
חבילת טופו חתוכה לקוביות
או
400 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
(מושרה במעט שמן זית, 2 כפות קורנפלור, פלפל, מלח, שום)

שקית מסמאן קארי – ראו תמונה
מיכל קטן של קרם קוקוס
שקית אטריות שעועית (250 גר')
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל, הג'ינג'ר, השום, הפלפל הירוק ועגבניות השרי יחדיו בסיר שטוח עם מעט שמן זית.
- להוסיף לתערובת הבצלים את הבשר או העוף או הטופו, לערבב יחד על אש גבוהה מספר דקות עד שהנתחים נסגרים ומשנים את צבעם.
- מוסיפים לסיר את שקית הרוטב ומיכל הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
- במקביל מחממים סיר גדול עם מים. מורידים מהאש, מכניסים את האטריות למים החמים ל-5 דקות.
- מסננים את האטריות ומוסיפים אותן אל סיר הרוטב.
- מערבבים עוד דקה ומגישים מיד.