בלי טיגון!

בימים אלה אני עוברת לאפיה בתנור במקום טיגון לכל המאכלים שהצריכו טיגון. הכוונה לכל המאכלים המאפשרים מעבר לתנור. נגיד שניצל של עוף אני לעולם אמשיך לטגן, בשמן עמוק כך שזה סופג שמן אבל ממש מעט. ואולי עוד מאכל אחד או שניים שאין ברירה.
אבל את הקציצות המשגעות האלה אין צורך לטגן, אפשר לסדר ע"ג נייר אפיה בתבנית. להזליף מעט שמן זית ולתנור. הקציצות יוצאות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים ואף אחד לא ינחש שלא טיגנתם אותם!
החומרים הדרושים:
300 גר' בשר בקר טחון פעמיים
2 בייצים
1/2 כוס פירורי לחם
4 תפוחי אדמה מגוררים במגרדת
מלח
פלפל שחור טחון גרוס
מעט כמון
מעט אגוז מוסקט
מעט שום כתוש
1/2 כפית סודה לשתיה
1 חב' פיטרוזליה קצוצה (רק העלים בלי הגבעולים)
מעט שמן זית כמו לסלט
מעט שמן זית לזילוף מעל

אופן ההכנה:
- לערבב היטב את כל החומרים יחדיו למעט שמן הזית לזילוף.
- ליצור כדורים יפים ופחוסים מעט (ראו בתמונה)
- לסדר את הכדורים בתבנית עם נייר אפיה.
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- להזליף מעט שמן זית על הקציצות.
- לאפות את הקציצות בתנור עד להזהבה ומעט השחמה.
- לקרר את הקציצות ע"ג רשת אשר מעליה ניר סופג.
- לאכול כשהקציצות חמות. (אפשר גם לשמור יומיים במקרר)
- בתיאבון!