
ערב יום שישי בלי פסטל או בורקיטס זה לא יום שישי!
ערב יום שישי, אין דבר כזה שאין בבית בורקס, בוריקיטס או בואיקוס. כולם מאכלים יוונים, כולם מתחילים ב "ב" וכולם מסמלים עבורי את הבית. גדלתי עליהם, אני משוגעת עליהם וכך גם לימים ילדי.
אי אפשר להאשים אותם כל אחד מהם כל כך טעים שזה ממש ממכר. הנה מתכון הבוריקיטס לפניכם. אתם ממש יכולים להחליף את המילוי בגבינות, בתרד עם גבינה או בכל דבר אחר שתחשוק נפשכם. תהנו!
החומרים הדרושים –
לבצק:
3.5 כוסות קמח
1 שמנת חמוצה
100 גר' חמאה מומסת
מעט מים
כפית מלח
למלית:
3 תפ"א רתוחים במרק צח
2 בצלים גדולים קצוצים
מעט שמן קנולה
פלפל
מלח
70 גר' גבינת גאודה מגוררת
30 גר' גבינת גאודה מגוררת נוספים

אופן ההכנה:
- טגנו את הבצל במעט שמן קנולה עד שמשחים
- ערבבו את כל חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק רך למגע. אם צריך הוסיפו מעט מים.
- חלקו את הבצק ל4 חלקים.
- כל חלק רדדו לעלה דק. מכל עלה קרצו עיגול ע"י קורצן בקוטר של כ 10 סמ.
- במרכז כל עיגול הניחו כפית מהמלית ומעט מהגבינה המגוררת. קפלו לשניים (חצי סהר) והדקו בעזרת מזלג.
- מעל כל סהר הניחו מעט גבינה מגוררת מעל.
- סדרו את הבוריקיטס מעל נייר אפייה בתבנית.
- חממו את התנור ל 180 מעלות.
- לאפות את הבוריקיטס עד שמזהיבים משני הצדדים.
בתיאבון!