והשידרוג בפנים!
גרסה משודרגת לפנקייק הרגיל. למי שלא אוהב צימוקים, אפשר לוותר… ניתן להגיש עם חתיכות של בננות, סירופ שוקולד או כל תוספת אחרת שעולה על דמיונכם. פנקייק בעברית = חביתית / חמיטה! האם שמעתם את השם הזה פעם?
החביתית הומצאה קרוב לודאי כבר בעת העתיקה ביוון ונקראו (tēganitēs) ,לראשונה הוזכרו ביצירותיהם של משוררים של המאה ה-5 לפנה"ס.
אותם פנקייקים יוונים נעשו עם קמח, שמן זית, דבש ויוגורט והוגשו כארוחת בוקר, אולם המתכון העתיק ביותר לחביתית שנכתב באנגלית ונשמר מתוארך למאה ה-15.
החומרים הדרושים:
1 כוס קמח
1 שקיק אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 כפות חמאה מומסת
3/4 כוס חלב
1/2 כוס גבינה לבנה מוצקה (אפשר טוב טעם / גבינת שמנת)
2 כפות סוכר חום
1 כף דבש
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 ליקר ברנדי
3 ביצים
אופן ההכנה:
- בקערה אחת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם החלב, הגבינה והחמאה.
- מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים את הצימוקים, הסוכר, הדבש, קליפת הלימון והליקר.
- מחממים מחבת טפלון, ממיסים מעט חמאה, על להבה בינונית יוצקים בכל פעם 1/4 כוס בלילה למחבת. כשעולות בועות בצד העליון הופכים את הפנקייק. כשמזהיב משני הצדדים.
בתיאבון!