עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: פנקייק גבינה וצימוקים

והשידרוג בפנים!

גרסה משודרגת לפנקייק הרגיל. למי שלא אוהב צימוקים, אפשר לוותר… ניתן להגיש עם חתיכות של בננות, סירופ שוקולד או כל תוספת אחרת שעולה על דמיונכם. פנקייק בעברית = חביתית / חמיטה! האם שמעתם את השם הזה פעם?

החביתית הומצאה קרוב לודאי כבר בעת העתיקה ביוון ונקראו (tēganitēs) ,לראשונה הוזכרו ביצירותיהם של משוררים של המאה ה-5 לפנה"ס.

אותם פנקייקים יוונים נעשו עם קמח, שמן זית, דבש ויוגורט והוגשו כארוחת בוקר, אולם המתכון העתיק ביותר לחביתית שנכתב באנגלית ונשמר מתוארך למאה ה-15.

החומרים הדרושים:

1 כוס קמח

1 שקיק אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

2 כפות חמאה מומסת

3/4 כוס חלב

1/2 כוס גבינה לבנה מוצקה (אפשר טוב טעם / גבינת שמנת)

2 כפות סוכר חום

1 כף דבש

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 ליקר ברנדי

3 ביצים

אופן ההכנה:

  1. בקערה אחת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם החלב, הגבינה והחמאה.
  3. מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים את הצימוקים, הסוכר, הדבש, קליפת הלימון והליקר.
  4. מחממים מחבת טפלון, ממיסים מעט חמאה, על להבה בינונית יוצקים בכל פעם 1/4 כוס בלילה למחבת. כשעולות בועות בצד העליון הופכים את הפנקייק. כשמזהיב משני הצדדים.

בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן